SRPSKA NARODNA PARTIJA: Ne prodaji Telekoma, odbranili smo ga 2011, odbranićemo ga i danas
Foto: Nemanja Pancic

Strateški važno preduzeće

SRPSKA NARODNA PARTIJA: Ne prodaji Telekoma, odbranili smo ga 2011, odbranićemo ga i danas

Politika -
Srpska narodna partija (SNP) protivi se najavljenoj prodaji Telekoma Srbija, jer je reč o strateški važnom preduzeću za našu zemlju, koje posluje uspešno i državi Srbiji donosi profit

Telekom Srbija je strateški važno preduzeće ne samo za našu državu, već za celokupnu privredu Srbije – posebno za onaj zdravi deo privrede koji posluje u oblasti informacionih tehnologija, a čiji je razvojni i obrazovni potencijal naslonjen na našeg najvećeg mobilnog operatera.

Naročita strateška važnost Telekoma Srbija leži u činjenici da je ova naša kompanija vlasnik i „Telekoma Srpske“, kao i jednog mobilnog operatera u Crnoj Gori, što nam omogućava da ostvarujemo važan ekonomski uticaj u regionu.

Foto: SNP
Foto: SNP

Posebno se protivimo prodaji ovog preduzeća u uslovima recesije, jer je u tim uslovima za Telekom Srbije nemoguće postići cenu koja odgovara njegovoj realnoj vrednosti.

S druge strane, ne postoje konkretni projekti u koje bi bio uložen novac od eventualne prodaje Telekoma, što otvara mogućnost da ta sredstva budu potrošena na najgori mogući način – preusmeravanjem u tekuću potrošnju.Podsećamo da je upravo predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović bio taj koji je 2011. godine predvodio građanski pokret protiv prodaje Telekoma, predavši tadašnjem Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva peticiju sa više od 100.000 potpisa građana Srbije protiv prodaje Telekoma.

Odbranili smo Telekom te 2011, nadamo se da ćemo ga odbraniti i danas, 2015. godine.

(SNP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track