Drašković: Kosovo Srbiji sused?!

Drašković: Kosovo Srbiji sused?!

Politika -
Na mitingu koalicije Preokret lider SPO poručio da je potrebno da se stavi tačka na Miloševićevu kosovsku politiku, na kosovsku patriotsku politiku bez formalnog priznavanja kosovske nezavisnosti

BEOGRAD - Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković poručio je da koalicija "Preokret" na predstojećim izborima mora dobiti dvocifren rezultat da bi ti izbori i evropska budućnost Srbije imali smisla, ističući da evrointegracije nemaju razumnu alternativu "već samo nerazumnu i katastrofalnu".

On je, na predizbornom skupu "Preokreta" na beogradskom Trgu Republike, naglasio da se evropska politika ne sme voditi na "propalim Miloševićevim temeljima, kao što se radilo prethodnih 12 godina", već da je potrebna nova evropska politika na novim evropskim temeljima, kao i nova politika u svim oblastima - poljoprivrede, ekonomije, unutrašnje i spoljne politike.

"Stavimo tačku i na Miloševićevu kosovsku politiku, na kosovsku patriotsku politiku bez formalnog priznavanja kosovske nezavisnosti", naglasio je Drašković i dodao da "Preokret" znači okretanje prema srpskom narodu na Kosovu.

Drašković je nagaslio da se Srbija prema Kosovu treba odnositi kao prema najbližem i specijalnom susedu, sa kojim treba da uspostavi i održava svestranu ekonomsku i svaku drugu saradnju.

"Preokret znači i preokret političke mržnje, jer srpski narod mora da se pomiri sa albanskim", poručio je Drašković.

On je naglasio da je Srbiji potreban preokret i u regionalnoj politici, jer zemlji nema bliže Evrope od bivših jugoslovenskih republika, zbog čega je neophodno "politiku starateljstva nad Bosnom i Hercegovinom, Republikom Srpskom i Crnom Gorom, zameniti politikom prijateljstva i partnerstva".

Drašković je primetio da se ponovo okupljaju "na našem Trgu slobode uz stare borbene zastave".

"Još malo pa kao 9. marta. Jesmo li izdani? Jesmo. Jesmo li prevareni? Jesmo", rekao je Drašković.

Saobraćaj u ulicama oko Trga Republike odvija se otežano, ali ulice nisu zatvorene za saobraćaj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track