U SREDU SASTANAK OPOZICIJE: Veselinović pozvao, DS prihvatila
Foto: Fonet

Obezbeđivanje uslova za fer izbore

U SREDU SASTANAK OPOZICIJE: Veselinović pozvao, DS prihvatila

Politika -
Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović pokrenuo je inicijativu da se sutra sastanu opozicione stranke i pokreti, kako bi razgovarali o obezbeđivanju uslova za poštene i fer izbore, a poslanica DS Aleksandra Jerkov saopštila da će se ta stranka odazvati pozivu.

Kako je Veselinović rekao novinarima u parlamentu, na sutrašnji sastanak pozvane su sve opozicione stranke i pokreti i oni koji smatraju da treba obezbediti poštene izbore.

"Svima je jasno da je ova tema nezaobilazna kako bi naredni izbori bili kako tako fer i pošteni. Događaji od prethodnih dana govore nam da smo bili u pravu kada smo predložili zakonske izmene i kada smo predložili sastanak, jer imamo situaciju kupovine glasova za novac", rekao je Veselinović.

Na sastanku će se, prema njegovim rečima, razgovarati o toj temi, ali i o formiranju kol-centra, putem koga građani mogu da ukažu na te pojave.

Kako je dodao, građani će sa njega biti pozvani da masovno izađu na izbore kada god da oni budu. Jerkov je novinarima rekla da u Srbiji ne postoje uslovi za održavanje fer izbora.

"Kandidati i aktivisti DS su najbolje na svojoj koži, fizički, osetili šta znači danas izlaziti na izbore", rekla je Jerkov, navodeći i da je DS prijavljivala više desetina takvih slučajeva, ali da nije reagovano na to.

Ona je ocenila da to nije stvar zakona, već da je problem što se takvo ponašanje toleriše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track