Obradović: Ulazimo u parlament
Foto: KURIR

Dveri

Obradović: Ulazimo u parlament

Politika -
Bićemo najveće političko iznenađenje, političko i izborno čudo koje se pojavilo na političkoj sceni Srbije, kazao je član rukovodstva Dveri

BEOGRAD - Član rukovodstva Dveri Boško Obradović izrazio je uverenje da će taj pokret preći izborni cenzus, navodeći da to pokazuju poslednja istraživanja čiji se rezultati, kako je naveo, kriju od javnosti kako ne bi bio povećan broj glasova za Dveri.

"Dveri će biti najveće političko iznenađenje, političko i izborno čudo koje se pojavilo na političkoj sceni Srbije", kazao je Obradović na poslednjoj konferenciji za novinare pred održavanje lokalnih, parlamentarnih i predsedničkih izbora u Srbiji 6. maja.

On je ocenio da je velika pobeda ovog političkog pokreta i sama činjenica da imaju kandidate i učestvuju na svim nivoima izbora, kao i da nemaju podršku drugih većih partija, već pred birače izlaze samostalno. Obradović je birače pozvao da na predstojećim izborima glasaju za novu alternativu i političku opciju u Srbiji i svoje glasove ne daju strankama vladajuće koalicije ili "lažnoj opoziciji". "Ako ovaj režim preživi, Srbija neće preživeti", kazao je Obradović i dodao da glas za naprednjake i njihovog lidera Tomislava Nikolića znači nastavak politike aktuelnog režima.

Obradović je svima koji su u ime pokreta Dveri kandidovani na predstojećim izborima poručio da "ukoliko posle izbora uđu u bilo kakve neprincipijalne koalicije više neće imati status "dverjana".

"Mi smo protiv bilo kakve saradnje sa vladajućim režimom posle ovih izbora, svi oni koji se, eventualno, ogluše o ovakvu vrstu ponašanja neće moći da zadrže status "dverjana"...ne može se pre izbora biračima reći jedno, a posle izbora raditi drugo", poručio je Obradović. Predstavnici Dveri su na današnjoj konferenciji za novinare ukazali i na nepravilnosti u organizaciji izbora, kao i na mogućnost potencijlanih izbornih krađa. Kao najveći problemi u regularnosti izbornog procesa istaknuta je registracija birača za glasanje u inostranstvu, sprovođenje izbora na Kosovu, kao i neažurnost biračkih spioskova.

Dveri su navele da se na spiskovima na glasanje u inostranstvu ne nalaze svi koji su se prijavili za glasanje, da će na Kosovu izbori biti održani uz prisustvo samo po tri člana u biračkim odborima. Najavljeno je da će o primećenim neregularnostima biti obaveštene sve domaće, ali i međunarodne instance poput Oebsa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track