LGBT: Predsednik na čelu Parade ponosa

SRB-IZBORI-LGBT

LGBT: Predsednik na čelu Parade ponosa

Politika -
Najviše očekivanja LGBT populacija ima od koalicije Preokret, a slede lista Za bolju Srbiju - Boris Tadić i lista Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić

BEOGRAD- Budući predsednik Srbije prvo što treba da uradi jeste da stane na čelo Parade ponosa, pokazali su rezultati ankete o očekivanjima LGBT populacije od izbora 6. maja koju su organizovali Kvirija centar iz Beograda i Izađi iz Novog Sada.

U susret predstojećim izborima gej organizacije Kvirija centar iz Beograda i Izađi iz Novog Sada na sajtu www.rozelistici.org pokrenule su niz anketa kako bi LGBT zajednica u Srbiji iznela svoja očekivanja od predstojećih izbora.

Za LGBT zajednicu u Srbiji bitno je, takođe, da budući predsednik adekvatno sankcioniše homofobično ponašanje i pruži podršku LGBT organizacijama.

Najviše očekivanja LGBT populacija ima od koalicije Preokret, a slede lista Za bolju Srbiju - Boris Tadić i lista Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić.

Zabrana Parade ponosa kao i koalicija sa Draganom Markovićem Palmom uticala je na rejting Socijalističke partije Srbije među gej populacijom, pa se ova stranka našla na 4. mestu po popularnosti, kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track