Popović: Hitna sednica bezbednosnih službi zbog najave vraćanja migranata u Srbiju!
Foto: On Je Poslao Jovani Radovanović Da Ubuduće Koristimo

Lider SNP

Popović: Hitna sednica bezbednosnih službi zbog najave vraćanja migranata u Srbiju!

Politika -

Srpska narodna partija (SNP) zahteva sazivanje hitne sednice Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, zbog najave komesara za ljudska prava Saveta Evrope Nilsa Muižnieksa da će stotine hiljada tražilaca azila iz Nemačke, Austrije, ali i drugih država Evropske unije (EU), biti vraćeno u zemlje koje se nalaze na migrantskoj ruti.

- Pred nama je proces kretanja migranata u „rikverc“. Kada austrijske i slovenačke vlasti vrate migrante u Mađarsku i Hrvatsku, njihove vlasti će migrante automatski početi da deportuju u Srbiju. To znači da se Srbija suočava sa potencijalnom pretnjom da primi najmanje 600.000 migranata, koliko ih je, prema zvaničnim podacima, prošle godine prošlo kroz našu zemlju - izjavio je Nenad Popović, predsednik SNP.

- S obzirom na to da je Evropska unija nemoćna da reši problem narastujuće migrantske krize, što pokazuju i poslednji primeri sukoba migranata i domaćeg stanovništva u Minhenu, Kelnu i Lajpcigu, Srbija mora što pre da redefiniše svoju migrantsku politiku i da ojača kontrolu svojih granica. Naše bezbednosne strukture moraju da budu spremne na ove vanredne okolnosti, kako bi na vreme preduzele mere za zaštitu nacionalne bezbednosti, kao i sprečavanje humanitarne katastrofe u Srbiji - naveo je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track