TIRANA: Dačić se sastao sa Bušatijem
Foto: Zorana Jevtić

Trilateralni sastanak šefova diplomatija Italije, Albanije i Srbije

TIRANA: Dačić se sastao sa Bušatijem

Politika -
TIRANA - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sastao se danas u Tirani sa albanskim kolegom Ditmirom Bušatijem, uoči zajedničkog sastanaka ministara spoljnih poslova Albanije, Srbije i Italije na kome će jedna od glavnih tema biti migrantska kriza.

Današnji sastanak drugi je trilateralni sastanak šefova diplomatija Italije, Albanije i Srbije. Prvi je održan 23. januara 2015. u Rimu. Albansko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da će glavne teme sastanka u Tirani biti nastavak procesa evropske integracije i jačanje regionalne saradnje u duhu Berlinskog procesa, a ministri će razgovarati i o bezbednosnoj politici, migrantskoj krizi i borbi protiv terorizma.

Tokom sastanka biće reči i o zajedničkim projektima iz oblasti ekonomije, infrastrukture, energetike, turizma, kulture, saradnje mladih. U Rimu se naglašava da je prvi trilateralni sastanak Albanija - Italija - Srbija održan prošle godine na inicijtivu Italije, radi podsticanja srpsko-albanskog dijaloga i ubrzanja evropskog kursa Zapadnog Balkana. Tokom boravka u Tirani Dačić će se danas sastati i sa premijerom Albanije Edijem Ramom, a predvidjen je i odvojen susret sa italijanskim kolegom Paolom Djentilonijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track