SNP: Skandalozna presuda Oliveru Ivanoviću
Foto: Dala Branisalva Majdarević

Reagovanje na presudu

SNP: Skandalozna presuda Oliveru Ivanoviću

Politika -
BEOGRAD - Srpska narodna partija (SNP) ocenila je kao skandaloznu presudu lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i od vlasti u Srbiji traže hitnu reakciju kod međunarodnih institucija, pre svega u Savetu bezbednosti UN, kako bi osudile ponašanje Euleksa i sprečile sprovođenje takve presude.

SNP, takođe, zahteva da se prekine prenos nadležnosti institucija Srbije na institucije "lažne države Kosovo", utvrđen Briselskim sporazumom, a čiji je jedini cilj kršenje ljudskih prava i progon preostalih Srba na Kosovu i Metohiji.

SNP je istakla da je Ivanović proglašen krivim i osuđen na devet godina uprkos tome što nisu dokazane optužbe za koje se tereti. "Tokom čitavog ovog nameštenog postupka separatističkih institucija u Prištini i njihovog lažnog pravosuđa, međunarodne institucije, pre svih Euleks, posmatrale su kršenje ljudskih prava jednog čoveka samo zato što je Srbin i samo zato da se ne bi zamerile šiptarskim separatistima", kažu u SNP.

Navode i da dok Euleks nemo posmatra izricanje sramne presude bez ijednog dokaza, istoj toj međunarodnoj instituciji ne pada na pamet da otvori pitanje suđenja Hašimu Tačiju za koga postoji mnoštvo dokaza da je ubijao Srbe i činio najveća zverstva, kao što je vađenje organa živim ljudima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja