Nikolić: Nije dobro što Dačić ucenjuje
Foto: Kurir

Izbori 2012.

Nikolić: Nije dobro što Dačić ucenjuje

Politika -
Sinoć sam se čuo i sa Dačićem, samo sam mu čestitao i mislim da je malo euforično juče ucenjivao sve stranke jače od sebe i da to nije dobro za Srbiju. Sve treba da bude plod dogovora, kazao lider SNS

BEOGRAD - Predsednički kandidat "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić izjavio je danas da nije dobro za Srbiju to što je Ivica Dačić "sinoć ucenjivao sve stranke" jače od socijalista.

"Sinoć sam se čuo i sa Dačićem, samo sam mu čestitao i mislim da je malo euforično juče ucenjivao sve stranke jače od sebe i da to nije dobro za Srbiju. Sve treba da bude plod dogovora", kazao je Nikolić u Jajincima.

Nikolić je rekao da će u nekoliko narednih dana razgovarati sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i da sada nema raspored koga će najpre zvati na sastanak o formiranju nove vlade.

"Upućujem javni poziv... Demokratskoj stranci Srbije, Dverima, Srpskoj radikalnoj stranci ili barem onima koji su glasali za kandidate tih stranaka da odluče da li će podržati ideju da se u Srbiji dogode promene", kazao je Nikolić.

Nikolić je rekao da nije zvao Borisa Tadića zato što misli da Tadić od njega pravi neprijatelja. "Nisam zvao Tadića, jer mislim da on od mene pravi neprijatelja, ali rado bih se čuo sa njim, što da ne. Ako se ispostavi da ima više glasova čestitao bih mu", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je razlika između njih dvojice mala i da je "u okviru statističke greške ko će biti bolji".

Nikolić koji je u Jajincima kod Beograda počeo kampanju za drugi krug predsedničkih izbora koji se održavaju 20. maja, kazao je da očekuje da će Srbija dobiti vladu posle drugog kruga predsedničkih izbora.

"Kako god da bude sastavljena ta vlada, ja ću sa njom da sarađujem kao predsednik Republike", rekao je Nikolić. Nikolić je kazao da se sinoć čuo i sa Koštunicom i da će, ako "Demokratska stranka Srbije ne bude uslovljavala postići dogovor". Nikolić je pozvao sve čiji predsednički kandidati nisu prošli u drugi krug, da mu pomognu da pobedi i da Srbija "bude zemlja jednakih šansi". On je rekao da će, ako bude izabran za predsednika, prestati da vodi Srpsku naprednu stranku. Nikolić je rekao da je SNS na izborima 6. maja ostvarila najveći uspeh u parlamentarnoj istoriji Srbije. "Srpska napredna stranka je učestvovala na izborima i odmah pobedila i mislim da je to uspeh koji u parlamentarnoj istoriji Srbije niko nikada nije ostvario", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track