Najnovije vesti

SENTA HTEO DA OBJAVI KNJIGU Više sam bio sa Slobom od Mire
Foto: Zorana Jevtić

Slobina senka

SENTA HTEO DA OBJAVI KNJIGU Više sam bio sa Slobom od Mire

Politika
Kako bi otvorio vrata od kuće i izašao, znao sam kakvog je raspoloženja, ispričao je za poslednji broj Njuzvika pokojni Senta

BEOGRAD - Senta Milenković, najlojalniji telohranitelj koji je do poslednjeg trena ostao veran bivšem predsedniku Slobodanu Miloševiću, planirao je pre smrti da objavi knjigu, neku „svoju priču“, piše Njuzvik.Čovek koji je znao sve o pokojnom predsedniku SRJ otkrio je da je bezbroj neistina svih ovih godina izlazilo u medijima, a da je jedna od tih nastala posle čuvene fotografije na Gazimestanu tokom proslave 600 godina Kosovskog boja, kada je na bini stajao s predsednikom.

- Ostalo je upisano da sam držao ruku na dršci pištolja ispod sakoa. Glupost. Duvao je vetar i jednostavno sam pokušavao da namestim sako. Nikakav pištolj. Besmisleno bi bilo da sam ga nosio jer su okolo i u masi naši ljudi sve pokrivali. Tako se radi. Ali eto, ta laž je ostala upisana kao istina. I šta očekuju? Da demantujem u medijima da sam nosio pištolj? Svašta - rekao je Senta.O poslu kojim se bavio i odnosu s predsednikom, Milenković se pitao „ko je mogao bolje da zna s kim se predsednik viđa češće, s kim retko, koga voli da vidi, a koga ne, koga poziva na proslave, kod koga odlazi, a koga izbegava“.- Sa Slobodanom Miloševićem sam za 11 godina proveo više vremena nego njegovi supruga i deca. Kako bi otvorio vrata od kuće i izašao, znao sam kakvog je raspoloženja - rekao je on tada, kao i da je u svako doba dana i noći morao da zna gde se nalaze i s kim su Marko i Marija.- Da li misliš da sam kad me predsednik pozove usred noći i pita gde su Marko i Marija, smeo da kažem „ne znam“? - upitao je Milenković novinara.

(N. M.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...