NIJE VIŠE MUFTIJA: Zukorlić podneo ostavku zbog izbora
Foto: Zorana Jevtić

Raspoređen na radno mesto savetnika u Mešihatu

NIJE VIŠE MUFTIJA: Zukorlić podneo ostavku zbog izbora

Politika -
NOVI PAZAR - Muamer Zukorlić, koji se privremeno odrekao pozicije muftije sandžačkog da bi predvodio izbornu listu Bošnjačke demokratske zajednice na predstojećim izborima, danas je podneo ostavku na mesto prvog čoveka sandžačkog muftijstva.

On je raspoređen je na radno mesto savetnika u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji.

Kako je saopsteno iz te verske zajednice, odluku je doneo Mešihat na vanrednoj sednici, a Zukorlić je ostavku obrazložio tvrdnjom da ne želi ni na koji način da dopustiti da se njegov politički angažman negativno odrazi ili zloupotrebi na štetu Islamske zajednice.

Na ovaj korak se, kako je rekao, odlučio zbog nedvosmislenog opređeljenja da se njegova buduća politička aktivnost jasno razdvoji od dosadašnje verske uloge te da je ovu odluku doneo nakon konsultacija sa Reisu-l-ulemom u Sarajevu.

Mešihat je nedavno saopštio da je Zukorlić odlučio da svoju muftijsku poziciju zamrzne radi političkog delovanja, ali je to izazvalo brojna reagovanja pre svega u BiH s obzirom na to da sandžački mešihat organizaciono pripada tamošnjoj islamskoj zajednici.

Sarajevski mediji pisali su ovih dana da je Zukorlić odlučio da poziciju muftije zamrzne bez konsultacija sa reis ul ulemom Huseinom Kavazovićem, kao i da Islamska zajednica u BiH ne poznaje institut "zamrzavanja" muftijske funkcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track