ŽIVKOVIĆ: Budućnost Vojvodine i Srbije je u proizvodnji hrane
Foto: Facebook

Poljoprivredom protiv ekonomske devastacije

ŽIVKOVIĆ: Budućnost Vojvodine i Srbije je u proizvodnji hrane

Politika -

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je juče u Srbobranu da „iako nas premijer Vučić ubeđuje da nam nikada bolje nije išlo, činjenice pokazuju da je Srbija u sunovratu“:

"Srbija je na ivici egzistencije, nezaposlenih nikada nije bilo više, oni koji rade ne osećaju sigurnost da će taj posao imati i sutra, prekosutra... Vučićeva obećanja svode se na bajku o Beogradu na vodi, a od svega toga imamo tri iskopane rupe koje je prva kiša poplavila! Za četiri godine javni dug povećan je za čak 10 milijardi evra, a pritom ne postoji nikakav plan kako će taj dug biti servisiran", naveo je Živković, a saopštila Nova stranka.

Istakavši da je na delu erozija čak i ono malo demokratskih institucija koje su pretvorene u igralište Vučića i njegovih saradnika, Živković je poručio da građani moraju 24. aprila da iskoriste šansu i zaustave dalje propadanje Srbije.Govoreći o ekonomski devastiranom Srbobranu, on je naveo da budućnost ne samo ovog mesta, već i Vojvodine i Srbije u celini leži u proizvodnji hrane.

"Sa ovakvom zemljom, tradicijom i kvalifikovanom radnom snagom, treba da budemo jedan od najvećih proizvođača hrane za tržište Evropske unije. Potrebno je da dođu ozbiljni investitori iz Evrope i da ovde proizvode hranu. To sigurno nisu Arapi koji se ne bave poljoprivredom iz očiglednih razloga, kao što je besmisleno i da bilo ko Vojvođane uči uzgoju svinja. Ali ti ozbiljni investitori ne treba ovde da proizvode poluproizvode, na primer pšenicu, šećernu repu ili kukuruz u džakovima, već gotove proizvode. Zašto ne proizvoditi čokoladu sa srpskom malinom ili srpskom višnjom?! To su berzanski proizvodi i to je budućnost Srbije", rekao je Živković.

Predsednik NOVE naveo je i da se takva budućnost ne gradi subvencijama koje se obezbeđuju otimanjem novca od siromašnih građana i davanjem velikim svetskim kompanijama. Umesto toga, istakao je, treba stvoriti stabilnost i funkcionalno tržište, pre svega iskorenjivanjem kriminala i korupcije.

SVEČANO "OTVOREN" TRG U SOMBORU

Kandidati za odbornike Sombora liste "Složno demokratski" juče popodne su organizovali centrom grada, kako bi, kroz razgovor sa građanima, pokazali da Sombor ima budućnost.

Oni su, predvođeni predsednikom Nove stranke Zoranom Živkovićem i zamenikom predsednika Nove stranke Vladimirom Pavićevićem, organizovali svečano "otvaranje" Trga u Somboru, jer on, kako su naveli, pripada građanima koji su ga platili, a ne političarima na vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track