Oluja rasterala Ravnogorce

Ravna Gora

Oluja rasterala Ravnogorce

Politika -
Predsednik SPO Vuk Drašković izjavio je na Ravnoj Gori da se nada da će istini o Draži Mihailoviću doprineti i Evropska unija, jer će prisiliti Beograd da otvori tajne dosije

RAVNA GORA - Snažna oluja, koja je u noći između subote i nedelje zahvatila Ravnu Goru, rasterala je, veliki deo posetilaca, koji se tradicionalno okupljaju već 22 godine na Ravnoj Gori.

Na Ravnoj Gori bio je najavljen tradicionalni Sabor, povodom 71. godišnjice početka otpora Jugoslovenske vojske u Otadžbini nacističkom okupatoru Kraljevine Jugoslavije, u organizaciji Srpskog pokreta obnove i Republičke asocijacije za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta.

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je na Ravnoj Gori da se nada da će istini o Draži Mihailoviću doprineti i Evropska unija, jer će prisiliti Beograd da napokon otvori sve tajne dosijee, od 1944. godine na ovamo i da će javnosti biti stavljena na uvid i "zarobljena" ratna arhiva generala Mihailovića.

Ravna Gora, prema Draškovićevim rečima, treba da postane mesto narodnog hodočašća ljudi, koji na nju dolaze po nalogu svoga srca i odanosti istini.

Ja se nadam da će na Ravnoj gori od iduće godine biti festival najboljih mladih pesnika i glumaca, muzičara na temu Ravnogorskog pokreta i jugoslovenske vojske u otadžbini, da će se ovde dodeljivati nagrade i organizovati sportska viteška nadmetanja, rekao je Drašković.

Ipak, SPO je u Domu na Ravnoj Gori organizovao akademiju na kojoj je Aleksandar Čotrić, pred nekoliko stotina ljudi, pročitao pozdravni telegram princa Aleksandra Karađorđevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track