SNS Jovičić: Šokiran sam divljačkim ponašanjem Dveri
Foto: Nemanja Pančić

Pozvao nadležne državne organe da odmah reaguju

SNS Jovičić: Šokiran sam divljačkim ponašanjem Dveri

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić saopštio je danas da je "šokiran divljačkim ponašanjem" i, kako je naveo, "napadom razularene bande, koja se u javnosti predstavlja kao koalicija Dveri - DSS", na članicu Republičke izborne komisije Srbije (RIK), Maju Pejčić.

"Ovaj prostački napad dogodio se rano jutros u prostorijama RIK-a, a sama činjenica da su vinovnici ovog skandaloznog incidenta napali jednu ženu na veliki petak najbolje govori o tim kriminalcima, lažnim patriotama, koji su mnogo jaki samo kada napadaju i šikaniraju žene", naveo je Jovičić u saopštenju.

Pozvao je nadležne državne organe da odmah reaguju, a celokupnu javnost da osudi taj "divljački čin", jer je neprihvatljivo da bilo ko, bilo kada, fizički napada žene, preti im i zastrašuje ih, "vršeći i najbrutalniji pritisak na državne institucije".

Prošle noći je u sedištu Republičke izborne komisije u Beogradu došlo je do incidenta sa pripadnicima Pokreta Dveri. Grubo je odgurnuta jedna članica RIK-a, koja je, kako je izjavio predsednik RIK-a Dejan Đurđević,usled stresa završila u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Do incidenta je došlo pošto su objavljeni novi preliminarni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora, po kojima koalicija Dveri-DŠ nije prešla cenzus od pet odsto glasova, nužan za ulazak u Skupštinu Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track