BOJAN PAJTIĆ ZA KURIR: Pobediću Šutanovca, on nema karijeru!
Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

Intervju, predsednik DS, demokrate uskoro biraju novog šefa stranke

BOJAN PAJTIĆ ZA KURIR: Pobediću Šutanovca, on nema karijeru!

Politika -

Kad ponovo postanem predsednik, kooptiraću protivkandidate u predsedništvo. A ako izgubim, ostaću član Demokratske stranke

Nemam dilemu da li ću ostati predsednik DS. Pitanje je da li ću pobediti u prvom ili drugom krugu, ali podneo sam i najveći broj potpisa za kandidaturu i jasno je da članstvo zna da sam uspeo da sačuvam stranku u okolnostima novih cepanja, medijske i finansijske blokade - kaže na početku razgovora za Kurir potpuno samouvereno lider DS Bojan Pajtić.On objašnjava zašto je u prednosti u odnosu na svoje rivale na stranačkim izborima zakazanim za 24. septembar.Kako se odvija kampanja, da li ima podmetanja?- Kampanja je civilizovana i fer, kao što priliči DS, iako nisu uvek sve stavke i teze koje se iznose u skladu sa istinom.Šta zamerate svom možda najjačem protivkandidatu, Draganu Šutanovcu?- Mislim da je pitanje da li će sa mnom, ako bude drugog kruga, biti Lutovac ili Šutanovac. Što se Šutanovca tiče, on je bio dobar član vlade u senci, ali mu je određeni hendikep što nije u parlamentu, ali i to što nema izgrađenu karijeru van politike. Čovek koji je u politici, a utemeljen je u nekoj drugoj profesiji, nije osuđen na to da pravi kompromise sa savešću, s programom, sa onima s kojima se duboko ne slaže, jer ima gde da padne kad ispadne iz političkog kola.Šta će se desiti ukoliko izgubite izbore, da li u tom slučaju ostajete član DS?- Primereno je da ostanem član DS šta god da se dogodi. Ali ja ću pobediti na ovim izborima, nakon izbora ću kooptirati svoje protivkandidate u predsedništvo stranke. Mislim da je to važno. Žao mi je što niko to od mojih protivkandidata nije izgovorio, jer takva rečenica članovima uliva poverenje da se ova stranačka utakmica neće završiti tako što će neko otići iz stranke. Omogućiću da za svakog bude mesta.Kako komentarišete Tadićevu izjavu da ga kandidati za predsednika DS koriste za unutarstranačku kampanju i odlučuju da li će se vrati u DS, kad on to i ne želi?- Nisam pominjao Borisa Tadića, prosto nije ni primereno da se pominju ljudi koji nisu u stranci, a bilo je govora da će pojedini članovi SDS glasati na izborima i slično. Mislim da to nije korektno i ja to neću raditi.

O TadićuOPOZICIJA JE PUNA SUJETEDa li bi Tadić imao snage da se suprotstavi Vučićevom kandidatu?- Najveću šansu da dobije podršku cele opozicije ima neki nestranački kandidat. Sujete u našoj opoziciji ima i previše da bismo postigli konsenzus oko bilo kod stranačkog kandidata. Za takvom ličnošću treba da se traga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track