Homen: Vlada će biti brzo formirana

Homen: Vlada će biti brzo formirana

Politika -
Funkcioner Demokratske stranke potvrdio je da će nakon dogovora sa SPS-om biti doneta odluka o tome ko će biti treći partner, jer je potreban, a što bi mogao biti LDP ili URS ili oba

BEOGRAD - Funkcioner Demokratske stranke Slobodan Homen izjavio je danas da će vlada Srbije biti relativno brzo formirana, da će u toku dana ta stranka sa koalicionim partnerima sa SPS napraviti vladajuću većinu i da će biti poznato ko će biti treći partner DS.

Homen je potvrdio da će nakon dogovora sa SPS-om biti doneta odluka o tome ko će biti treći partner, jer je potreban, a što bi mogao biti LDP ili URS ili oba.

"To ćemo znati danas nakon razgovora Tadića sa gospodinom Dačićem", dodao je Homen, gostujući na TV Pink.

Prema njegovim rečima, partneri DS moraju biti stranke koje će se složiti oko principa kao što su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i nastavak evropskih integracija.

Govoreći o formiranju vlade, Homen je podsetio da postoje određeni rokovi, jer mora prvo da se konstituiše parlament i da predsednik Srbije Tomislav Nikolić položi zakletvu, te da to znači da se govori o najbližim mogućim rokovima od dve do tri nedelje da se napravi vlada.

Homen je rekao da bi bilo značajno da DS zadrži resor ministarstva pravde, jer proces reforme u toj oblasti traje i doneto je više od 100 zakona u proteklom periodu od četiri godine.

On je ocenio da je prvi najvažniji korak učinjen kada je DS odlučila da učestvuje u vlasti i da predsednik DS Boris Tadić bude kandidat za premijera i da je tu stranku "prelomila" činjenica da je osvojila 15 mandata više kao vladajuća koalicija u odnosu na prethodne izbore.

"Ovo je vrlo hrabra i odgovorna odluka predsednika Tadića i nama iz DS neće biti lako", zaključio je Homen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track