NE DAJ SE, GENERACIJO: Ovi političari su isto godište a izgledaju kao deca i roditelji
Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić

Verujete li da su vršnjaci

NE DAJ SE, GENERACIJO: Ovi političari su isto godište a izgledaju kao deca i roditelji

Politika -

Zub vremena je pojedine očigledno različito nagrizao, pa neki i dalje izgledaju u formi i mladoliko, a drugi ostarelo

To što su pojedini političari rođeni iste godine ne znači i da se po fizičkom izgledu mogu pohvaliti da dele isti „broj leta“. Naime, dok funkcioner SNS Zoran Babić već duže vreme ponosno šeta svoj šlauf, njegov vršnjak, lider LDP Čedomir Jovanović, ne odustaje od klesanja pločica na svom stomaku. Takvih primera među političarima ima napretek.

Iako Babić i Jovanović imaju po 45 godina, na prvi pogled to ne deluje tako. Dok funkcioner naprednjaka već godinama neguje stil bucka, za to vreme predsednik LDP vredno vežba u teretani jer neko na političkoj sceni i zmijsko telo mora da ima.

Tinejdžer od 47 godinaS druge strane, ko bi rekao da su naprednjak Veroljub Arsić i narodni poslanik DJB Dušan Pavlović vršnjaci. Iako obojica imaju po 47 godina, za Pavlovića se komotno može reći da neguje izgled tinejdžera, dok Arsić više izgleda kao da mu može biti otac nego skupštinski kolega, imajući u vidu njegovu preozbiljnu facu i uštogljen izgled.

Kada su dame u pitanju, narodne poslanice DS i SNS Maja Videnović i Katarina Rakić deluju više kao majka i ćerka nego kao vršnjakinje koje su napunile po 37 godina. Preozbiljno lice Videnovićeve i bezličan stil oblačenja ovu narodnu poslanicu čine bar pet godina starijom od Rakićeve, koja već godinama fura atraktivniji i ženstveniji izgled.

A ko bi rekao i da su radikal Nemanja Šarović i demokrata Goran Ješić isto godište. Iako su obojica rođena 1974, Ješić se u odnosu na Šarovića odlučio da vodi opušteniji stil života, pa je za svoje 42 godine nagomilao pozamašno salce, dok je Šarović uspeo da održi šlank liniju.I bivši predsednik Srbije Boris Tadić s ponosom može da prošeta svojih 58 godina, dok bi s druge strane njegov vršnjak Marijan Rističević morao više da se baci na trčanje i skidanje kilograma kako bi dostigao liniju lidera SDS.

Pojela ih kafanaKada pogledate mladalački izgled poslanika SDPS Ivana Bauera i zapuštenu figuru naprednjaka Dragana Šormaza, sigurno da ovoj dvojici političara nikad ne biste dali isti broj godina. Dok prvi neguje izgled ozbiljnog muškarca, Šormaz više ostavlja utisak neurednog čikice kojem fali još samo štap.

I oni su generacija Balint Pastor trči maratone, a Vladimir Đukanović neguje stomakPoslaniku SVM Balintu Pastoru naprednjak Vladimir Đukanović mogao bi komotno da pozavidi na fizičkom izgledu. A zašto? Dok Pastor redovno trči, vežba i održava kondiciju učešćima na maratonima, njegov kolega iz Skupštine i vršnjak odlučio se na pivski stomačić. A obojici je tek trideset sedma godina iako bi se za jednog reklo da je u pedesetim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track