ŠUT-KARTA: Rasim leti iz Vlade, Maja Gojković novi ministar?
Foto: Zorana Jevtić

Šefica parlamenta nagovestila promene

ŠUT-KARTA: Rasim leti iz Vlade, Maja Gojković novi ministar?

Politika -

Sve je izvesnije da će ministar trgovine biti smenjen, što je nagovestila i Gojkovićeva, koja je rekla da bi lider SDPS bio dobar predsednik Skupštine

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i lider SDPS Rasim Ljajić najverovatnije će biti smenjen s tog mesta, a biće mu ponuđena funkcija predsednika Skupštine Srbije, saznaje Kurir od izvora iz Nemanjine 11.Ovo je, između ostalog, nagovestila i šefica parlamenta Maja Gojković kad je izjavila da bi ona „bila dobar ministar“, a da bi se Ljajić dobro snalazio na čelu Skupštine.- Možda bih ja bila dobra ministarka, a ne znam, Rasim Ljajić ili Ivica Dačić dobri predsednici Skupštine - izjavila je ona.Naš izvor tvrdi da će mesto predsednika parlamenta uskoro biti ponuđeno Ljajiću.- Predviđeno je da Ljajić napusti mesto ministra, a da se Gojkovićevoj ponudi njegova funkcija, tačnije da se rotiraju - objašnjava naš izvor.Međutim, Ljajić očigledno nije oduševljen tom idejom, a u izjavi za Kurir kaže da neće ni da čuje za tako nešto:- Bio bih očajan predsednik Skupštine, u ludnici bih završio posle nedelju dana! U ovakvom sazivu parlamenta, s ovakvim psovkama, ovom atmosferom koja je tamo stvorena, ovom pljuvačinom, stvarno bih u ludnici završio. Mislim da Maja to odlično radi i uopšte ne karikiram kad to kažem. U ovoj atmosferi, pod ovakvim okolnostima... Ona se dobro drži.

Rasim Ljajić
Rasim Ljajić

Na pitanje da li to znači da u Skupštini sede „ludi ljudi“, odgovara da nije tako.- Ma ne, nego sam ja valjda osetljiv, od nerviranja bih završio u ludnici, ali najozbiljnije - objasnio je potpredsednik Vlade.Upitan da li bi prihvatio da postane predsednik Skupštine ukoliko mu premijer Aleksandar Vučić to ponudi, Ljajić tvrdi da ne bi.- Ma ne, nikad to ne bih prihvatio! Mislim da je Maja to metaforički rekla. Ja nisam za to mesto - kategoričan je Ljajić.Gojkovićeva nije odgovarala na naše pozive.

GOJKOVIĆEVA BILA DVA PUTA U VLADI1998-1999. bila ministar bez portfelja u Vladi Srbije1999-2000. bila potpredsednik Vlade Savezne Republike Jugoslavije

Branko RadunMAJA TEŠKO PODNOSI STRESPolitički analitičar Branko Radun smatra da Gojkovićkine izjave liče upravo na moguće promene u Vladi:- Deluje da je Maji Gojković sve ovo nepodnošljiv stres u Skupštini. To što ona nekog nudi ili preporučuje može da znači i da najavljuje neke promene u Vladi. Ljajić ne bi prihvatio njenu poziciju, jer je ministar ipak ministar koji ima resurse, ljude, aktivnija je funkcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track