Putin dobio poziv za inauguraciju Nikolića

Gala

Putin dobio poziv za inauguraciju Nikolića

Politika -
Na svečanosti u čast srpskog predsednika biće i Štefan File, komesar za proširenje EU

BEOGRAD - Zvali goste!Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je na svoju inauguraciju 11. juna i predsednika Rusije Vladimira Putina, saznaje Kurir!

Pozivi su upućeni predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, najvišim američkim zvaničnicima i šefovima država zemalja članica EU. Očekuje se dolazak i najviših zvaničnika zemlja iz regiona, što uključuje i sve predsednike bivše SFRJ - kaže izvor Kurira.

U Predsedništvu Srbije potvrđeno nam je da su pozivi upućeni šefovima država i da će ih srpski domaćini, kako je naglašeno, dočekati i ugostiti kako i dolikuje.

- Srbija će nastaviti težnju očuvanja stabilnosti u regionu i u tom smislu održavanja otvorenih i iskrenih odnosa sa susednim i drugim državama - rekli su za Kurir u Predsedništvu Srbije, bez navođenja ko je konkretno dobio pozivnicu.

Od visokih zvaničnika pozivnicu je dobio i Štefan File, komesar za proširenje EU, a kako tvrdi izvor Kurira iz Brisela, njegov dolazak se očekuje.

- File najverovatnije dolazi u Beograd na inauguraciju Tomislava Nikolića, osim ako nešto ne iskrsne u poslednjem trenutku, jer ipak je njegov raspored veoma zgusnut - kaže sagovornik Kurira iz briselske administracije.

S. Mališić - G. Raković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja