TRAMP PORUČIO: SRBI SU DIVAN NAROD, hoću da se sastanem sa Vučićem!
Foto: Joshua Roberts, Marina Lopičić

EKSKLUZIVNO!

TRAMP PORUČIO: SRBI SU DIVAN NAROD, hoću da se sastanem sa Vučićem!

Politika -

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poručio je Srbima: Vi ste divan narod!
Šef Bele kuće ovo je rekao tokom razgovora sa ambasadorom Srbije u SAD Đerđom Matkovićem, ekskluzivno otkriva KURIR...

Američki predsednik SAD Donald Tramp želi da se sastane sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, a našem ambasadoru u Americi Đerđu Matkoviću poručio je da što pre organizuje susret.Ambasador Srbije u SAD otkrio je još jedan detalj:- Naš susret dogodio se na predinauguracionom balu, koji je održan uoči inauguracije 17. januara, a koji je organizovao predsednik inauguracionog komiteta Tom Barak. Kad je Tramp sišao s bine posle govora, prišao sam mu i u ime naroda Srbije čestitao na pobedi i rekao mu da je njegova pobeda u Srbiji dočekana s velikim zadovoljstvom i da želimo da nastavimo saradnju sa SAD, da možemo da budemo koristan partner i da bi naše rukovodstvo na čelu sa premijerom Vučićem želelo da se sastane s njim. On je rekao da zna da je njegova pobeda bila primljena dobro u Srbiji. Rekao je: „Vi ste divan narod, hajde da organizujemo sastanke!“ - otkriva Matković za Kurir.Lider JS Dragan Marković Palma, koji je protekle nedelje boravio u Vašingtonu, kad je novoizabrani američki predsednik i zvanično položio zakletvu kaže da mora da pohvali ambasadora Matkovića jer ima dobre kontakte, a način na koji lobira za Srbiju je maestralan.- Ovo je veoma dobra vest za Srbiju. Moramo maksimalno iskoristiti Trampovu popularnost u Srbiji i uvažavanje našeg premijera u svetu - kaže Palma.Na pitanje da li očekuje da će Tramp imati sluha za nas i da li će se američka politika prema Srbiji promeniti, odgovara:- Ne možemo već sutra da očekujemo da će se nešto promeniti prema Srbiji, ali sam siguran da se nova administracija neće ponašati kao stara. Do sada je primenjivana sila, a ne pravo. Prioritet nam je da napravimo kontakte s novom administracijom koja će dobijati prave informacije o Srbiji, jer su godinama američki i svetski mediji lagali o našoj zemlji. Evo i ja sam tokom posete imao sastanke s nekoliko američkih kongresmena, bivšim šefom CIA Stivom Mejerom, gradonačelnicima, među kojima je gradonačelnica Vašingtona - rekao je Palma.

O nesuđenoj predsedniciKLINTONOVOJ SAM U SEBI VIKAO „UAAA“Lider JS prepričao je za Kurir i detalj s Trampove inauguracije, i to trenutak kad se na centralnoj bini pojavio bračni par Klinton:- Svi su ih izviždali. Bilo mi je drago jer ih ni Amerikanci ne vole. Ja nisam zviždao, ali sam u sebi govorio „Uaaa“.

Palma o voštanoj figuriTRAMP ĆE MORATI DA PRIČEKA STATUUNa pitanje da li će jagodinski muzej voštanih figura uskoro biti obogaćen za Trampovu, Marković odgovara u svom stilu.- Pa znate, ne mogu ja sada gde god odem da pravim voštane figure kad se vratim. Mora nešto da uradi za Srbiju. Napravili smo Putina. Ne mogu to tek tako da obećam. Drago mi je što je pobedio, ali za figuru ćemo da vidimo - kaže Palma.

Ne propustite

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK GURMAN: Ništa bez sarme!

U današnjem poklon dodatku Gurman pronaći ćete recepte za tradicionalne sarmice, pite, musaku, gulaš i ostale specijalitete od kiselog kupusa.

Pored toga, saznajte za šta su dobre jabuke i na koje načine možete da ih iskoristite za pripremu neodoljivih poslastica.

Ne propustite najbolju zbirku recepata i kulinarskih saveta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track