Sram te bilo, Dinkiću!

Već viđeno: Pobesneli Mlađa opet napada Kurir

Sram te bilo, Dinkiću!

Politika -
Besan što smo objavili informaciju o istrazi austrijskog tužilaštva u kojoj se i on pominje, lider URS optužio naš list da kalja njegov ugled stavljajući ga na naslovnu stranu, a vlasniku Kurira poslao preteći SMS

BEOGRAD - Pretnje!Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić bestidno i bez ijednog argumenta napao je juče Kurir, i to samo zato što smo objavili istinu da su „njegov lik i delo” predmet interesovanja austrijskog tužilaštva!Dinkić je juče u sedištu svoje stranke u Beogradu sazvao konferenciju za novinare na kojoj je bila samo jedna tačka dnevnog reda - paljba na Kurir!

Iako je, kako je rekao, ovo samo jedna u nizu presuda koje će dobiti zbog Kurirovih naslovnih strana (zanimljivo, Dinkić unapred zna odluku suda, a tužbu još nije ni podneo), nije se libio da pred svim medijima iznese potpuno neproverene i netačne informacije da naš list uređuju „komesariDS Dušan Petrović (ministar poljoprivrede) i Slobodan Homen (državni sekretar u Ministarstvu pravde).

- S obzirom na to da smo sad u periodu formiranja vlade, došlo je krajnje vreme da se raskrinkaju mehanizmi političke ucene u Srbiji. Ceo grad priča mesecima da Kurir uređuju politički komesari DS Dušan Petrović i Slobodan Homen. Ne kažem da oni direktno stoje iza ovog naslova, ali direktno uređuju ovaj list - rekao je Dinkić na konferenciji, aludirajući na jučerašnju naslovnu stranu našeg lista na kojoj je objavljena informacija da se u Austriji ispituje njegova povezanost s privatizacijom Mobtela.

Kurir saopštava da Mlađan Dinkić po ko zna koji put vrši pritisak na naš list, i to po pravilu kad god pišemo o pljački Srbije i pljački njenih građana. I umesto da objasni kakva je njegova uloga u ovoj prodaji Mobtela koju je i Evropska komisija označila sumnjivom, on pokušava da skrene pažnju javnosti tako što lažno optužuje da pojedini političari stoje iza Kurira i da naručuju tekstove protiv njega. Podsećamo da je na isti takav način obmanuo i građane Srbije kad im je obećao akcije od 1.000 evra i stotine hiljada novih radnih mesta.

Dinkić s pozicije političke moći nastupa u svom maniru, bahato i siledžijski. Usred noći - u pola jedan ujutru - šalje vlasniku Kurira nedvosmislenu, preteću poruku: „Boriću se protiv Vas, do kraja...“ Što se tiče Kurira, nikakve pretnje niti laži neće nas zaustaviti u borbi protiv svih koji su učestvovali u dugogodišnjoj pljački građana! Pored toga, nadamo se da će sve afere dobiti svoj epilog pred nadležnim institucijama, a korumpirani političari kaznu kakvu zaslužuju.

Dušan PetrovićNemam ambicije da uređujem novine

♦ Gospodine Petroviću, Dinkić vas je juče optužio da uređujete Kurir, pa smo vas pozvali da vas pitamo šta sutra da stavimo na naslovnu stranu?- Da li se vi to šalite sa mnom?- Ne. Dinkić je na konferenciji za novinare održanoj juče izneo te tvrdnje.

- Pa, to je još jedna u nizu perfidno serviranih neistina. Nikad nisam imao ambicija da se bavim uređivačkim poslom, a i nikad vam ne bih bio u koži jer ste uvek pod pritiskom i na udaru kritika, šta god pisali.

Slobodan HomenNapišite da sam najlepši političar!♦ Gospodine Homen, Dinkić vas je juče optužio da uređujete Kurir, pa smo vas pozvali da vas pitamo šta sutra da stavimo na naslovnu stranu?- Hahahahaa! Ako već mogu da biram, stavite da sam najlepši mladi političar. Bolje nemojte, ubiće me žena. Nadam se da ćete mi još nekad dati ovakvu priliku. Hahahaha!

UNS: Upozorenje DinkićuUdruženje novinara Srbije (UNS) upozorava Mlađana Dinkića da borba za slobodu medija u Srbiji ne može da se vodi uz pomoć zakulisnih pretnji, kakva je njegova SMS poruka izdavaču Kurira Aleksandru Rodiću, da ide „stopama svoga oca” i da će se boriti protiv njega „do kraja”, „za istinu”.UNS podseća gospodina Dinkića da je njegov dosadašnji način borbe protiv Kurira pre tri godine proizveo drakonski i neustavni zakon o medijima, koji je naneo ogromnu štetu slobodi štampe u Srbiji.

NUNS: Pritiska medijeNezavisno udruženje novinara Srbije smatra neprimerenim ponašanjem i pritiskom na medije reakciju predsednika URS Mlađana Dinkića povodom teksta lista Kurir o istrazi koju austrijsko tužilaštvo vodi protiv biznismena Martina Šlafa o prodaji Mobtela.

Bruka RTS!Zanimljivo je da je RTS juče u udarnom terminu, Dnevniku 2, preneo samo optužbe lidera URS Mlađana Dinkića na račun Kurira, dok je potpuno ignorisano saopštenje naše redakcije. Ono što su juče preneli svi mediji, osim Javnog servisa, koji finansiraju građani Srbije i koji se poziva na krilaticu „Vaše je pravo da znate sve”.

Dinkić vlasniku Kurira pretio preko SMSDinkić je vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću u četvrtak, pola sata posle ponoći, poslao SMS u kom, između ostalog, navodi da će se „protiv nas boriti do kraja”. Ovaj SMS će, između ostalog, biti i deo krivične prijave koju će naš list podneti protiv lidera URS.

Dinkićevo ubijanje KuriraMaj 2008. Mlađan Dinkić šalje poreske inspektore da prekontrolišu finansijsko poslovanje KuriraAvgust 2008.Pod ucenama koalicionih partnera usvojen je Dinkićev drakonski zakon o informisanjuOktobar 2009.Mlađan Dinkić šalje poresku policiju u Kurir, opsada traje oko mesec danaJun 2012.Dinkić ponovo preti da će zatvoriti Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track