MINISTARSTVO ODBRANE Nema dokaza za optužbe Vojnog sindikata o iznajmljivanju strelišta kriminalcima
Foto: Ministarstvo Odbrane Republike Srbije

Demanti

MINISTARSTVO ODBRANE Nema dokaza za optužbe Vojnog sindikata o iznajmljivanju strelišta kriminalcima

Politika -

BEOGRAD - Vojska Srbije je večeras saopštila da Vojni sindikat Srbije nije dostavio dokaze koji bi potvrdili tvrdnje da su jedan brigadni general i potpukovnik odgovorni za zloupotrebu službenog položaja.

Proverom je utvrđeno da nije bilo zloupotreba službenog položaja i pribavljanja protivpravne imovinske koristi.Vojni sindikat Srbije nije dostavio nikakve dokaze koji bi potvrdili navedene nezakonite aktivnosti, saopštila je vojska.

Ministarstvo odbane saopštilo je danas da se svaka informacija o zloupotrebama službenog položaja i drugim eventualnim nezakonitim aktivnostima pažljivo proverava, a to je, ističe Ministarstvo, bio slučaj i sa informacijama iz jučerašnjeg saopštenja Vojnog sindikata Srbije.

Ilustracija, Foto: Stevan Jokić
Ilustracija, Foto: Stevan Jokić

"Proverom je utvrđeno da nije bilo zloupotreba službenog položaja i pribavljanja protivpravne imovinske koristi. Vojni sindikat Srbije nije dostavio nikakve dokaze koji bi potvrdili navedene nezakonite aktivnosti", navodi se u saopštenju.

U Vojsci Srbije niko nije zaštićen i bilo kakav dokaz o činjenju propusta pripadnika Vojske Srbije doprineo bi da nadležni organi vojne policije preduzmu odgovarajuće mere, navodi Ministarstvo.

Vojni sindikat Srbije saopštio je juče da je podneo krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D. zbog, sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Foto: Beta
Foto: Beta

Prijavljeni se, kako navodi taj sindikat, sumnjiče da su tokom 2015. i 2016. godine, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj i falsifikovanjem službenih evidencija kroz koje su prikazivali fiktivno ostvareno radno vreme, pribavili protivpravnu imovinsku korist i iznosu većem od milion dinara.

Oni se po Vojnom sindikatu Srbije sumnjiče i da su u periodu od februara do juna 2016. godine, licima iz kriminogene sredine, javnosti poznatim kao Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim licima koji nisu pripadnici Vojske Srbije, omogućili da u vanradno vreme koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanja iz vatrenog oružja.

BONUS VIDEO:

Šta je odalo Belivuka?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track