POPOVIĆ: Vlada da zaštiti srpske političare u Crnoj Gori
Foto: Dragana Udovičić

Predsednik Srpske narodne partije

POPOVIĆ: Vlada da zaštiti srpske političare u Crnoj Gori

Politika -

BEOGRAD - Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, članice vladajuće koalicije, zatražio je danas od Vlade Srbije da najenergičnije stane u zaštitu srpskih političkih lidera u Crnoj Gori, čije hapšenje sprema lider vladajuće DPS i bivši premijer Milo Đukanović.

U saopštenju SNP-a se navodi da skidanje imuniteta poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću predstavlja uvod u scenario njihovog hapšenja, a taj scenario, kako upozoravaju, može da izazove sukobe i trajnu nestabilnost u regionu Balkana.

CRNOGORSKA OPOZICIJA PRELOMILA: Zbog hapšenja poslanika bojkot izbora u Nikšiću!

CRNOGORSKOJ OPOZICIJI PRETI HAPŠENJE: Pokreće se krivični postupak protiv lidera DF-a!

"Mandić i Knežević su krivi samo zato što su Srbi", uveren je Popović, koji smatra da je "srpski narod na isti način bio žigosan i progonjen od strane nacista i ustaša za vreme NDH", te da crnogorski predsednik Milo Đukanović danas "sprovodi genocidnu ideologiju Anta Pavelića, želeći da zbriše srpski narod sa prostora Crne Gore".

Činjenica, stoji dalje u saopštenju, da se hapšenje srpskih političkih lidera sprema samo nekoliko dana nakon zvanične posete crnogorskog premijera Srbiji govori da odnosi između Srbije i Crne Gore nikada u istoriji nisu bili lošiji, uprkos tvrdnjama zvaničnika dve zemlje da su odnosi Srbije i Crne Gore najbolji u poslednjih 20 godina.

BONUS VIDEO:

Kurir Vesti u 14h Uživo: Šta Tomislav Nikolić kaže o šansi da on bude kandidat SNS za predsednika?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track