ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Sve osim pobede Vučića u prvom krugu bi bilo senzacija
Foto: Stefan Jokić

Nema iznenađenja u slučaju male izlaznosti

ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Sve osim pobede Vučića u prvom krugu bi bilo senzacija

Politika -

BEOGRAD - Svaki ishod sem pobede Aleksandra Vučića u prvom krugu bi bila prava senzacija. Zašto je tako, to je druga tema. Ta dominacija medijska, politička, finansijska, to je nešto što garantuje pobedu kandidata vladajuće stranke. Osim ako ne dođe do velike promene, velikog čudo. A to čudo je izlaznost, kaže Đorđe Vukadinović.

Direktor Nove srpske političke misli kaže da ukoliko ostane ista izlaznost kao za prošle izbore, mesta za "iznenađenja" nema.

"Poslednjih dana iz redova vlasti čujemo poruke "teška borba, neizvesna utakmica, biće jako teško". To je jasno motivaciona poruka njihovim biračima", kaže Vukadinović.

Nema spora da je prvo mesto Aleksandar Vučić, dodaje on za N1.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Vukadinović smatra da je pitanje da li veliki broj kandidata može da podigne izlaznost.

"Svi kažu, i vlast i opozicija, da će to podići izlaznost. Ali nije to baš tako. Postoji konsenzus, to je meni sumnjivo. Ima rezona na prvi pogled, ali nisam siguran da odgovara psihologiji srpskog biračkog tela", rekao je Vukadinović.

Kaže da izlaznost povećava "referendumska situacija", i da bi izlaznost mogla da podigne kolektivna kampanja za izlaznost.

Jako je sumnjivo kada Vučić kaže "ako bude više kandidata, biće veća izlaznosti", kaže Vukadinović."U ovom trenutku, mislim da u stanju u kom se nalazi opozicija - podeljenosti, da će veća izlaznost stići kako imamo više kandidata", kaže Spasojević.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Dodaje da uspeh opozicije na ovim izborima može da zavisi od "kampanje i međusobnim odnosima".

Vukadinović dodaje da smatra da "postoji čitava trojnska ergela u opoziciji".

"Mislim na dosta njih, i sa levog i sa desnog spektra. To je ono što Vučiću treba, konstruktivna lojalna opozicija", kaže Vukadinović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da se ne lažemo - Ko je opoziciji isključio mikrofon?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track