LJAJIĆ O INTERPOLOVOJ POTERNICI: Vlada Srbije neće izručiti radikale Hagu
Foto: Nebojša Mandić

Poštovanje odluke Višeg suda

LJAJIĆ O INTERPOLOVOJ POTERNICI: Vlada Srbije neće izručiti radikale Hagu

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je danas da Vlada Srbije neće izručiti troje radikala Haškom tribunalu.

Ljajić koji je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom, rekao je novinarima da, po prošlogodišnjoj odluci Višeg suda, ne postoje uslovi za izručenje troje članova Srpske radikalne stranke Haškom tribunalu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Moramo da poštujemo odluku (Višeg) suda, bez obzira da li nama se ona svidja ili ne sviđa. Ne možemo da se ponašamo voluntaristički ako želimo da poštujemo principe demokratije", rekao je Ljajić.

PO ZAHTEVU HAŠKOG TRIBUNALA: Interpol raspisao CRVENE POTERNICE za troje RADIKALA

Interpol je, na zahtev Haškog tribunala, raspisao "crvene poternice" za troje članova Srpske radikalne stranke, koje je Tribunal optužio za nepoštovanje suda, a koje vlasti Srbije nisu uhapsile.

Foto: Profimedia/Fonet
Foto: Profimedia/Fonet

Kako je Tribunal jutros saopštio, "crvene poternice", kojim se traži lociranje i hapšenje Petra Jojića, Vjerice Radete i Steva Ostojića, stupile su na snagu još 16. marta. Interpol je o tome obavestio sud u Hagu 24. marta.

HAŠKI TRIBUNAL: Izdat međunarodni nalog za hapšenje troje radikala

U jutrošnjem saopštenju Tribunala navodi se i da je predsednik tog suda Karmel Adjijus vlasti Srbije, 1. marta, još jednom prijavio Savetu bezbednosti UN zbog toga što nisu uhapsile troje radikala, uprkos nalogu iz Haga.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

IZBORNA NOĆ: Kurir pre svih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track