Bler nikad čuo za trgovinu organima na Kosovu

Bler nikad čuo za trgovinu organima na Kosovu

Politika -
Iz prve ruke sam video šta se dešavalo tamo i činio sam šta se može sa drugima da se stvari poboljšaju, rekao je bivši britanski premijer

PRIŠTINA - Bivši britanski premijer Toni Bler izjavio je da ništa nije čuo da je OVK trgovala organima za vreme konflikta na Kosovu.

Nisam nikada čuo o trgovini organima i ne mogu to da komentarišem”, kazao je Bler u Prištini upitan o izveštaju Saveta Evrope iz 2010. godine, prenosi sajt Balkan insajt.

U izveštaju Saveta Evrope se navodi da su kriminalne strukture povezane sa Hašimom Tačijem, koji je sada premijer Kosova, otimale civile i prodavali njihove organe posle sukoba na Kosovu 1999. godine.

“Iz prve ruke sam video šta se dešavalo tamo i činio sam šta se može sa drugima da se stvari poboljšaju”, prisetio se on.

Bler, koji je posetio Prištinu u ponedeljak, rekao je da je Kosovo napredovalo od kraja konflikta, i da to zaslužuje šire priznanje.

“Kosovo je činjenica. Čak iako to neke zemlje sporije prihvataju, Kosovo je činjenica. Postoji i dalje nekoliko tačaka neslaganja u EU, ali neke članice stvarno žele da vide Kosovo u EU”, rekao je on novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track