MIRKO ČIKIRIZ ISKLJUČEN IZ SPO: Posle optužbi za obmanjivanje članove stranke izbačen jednoglasno!
Foto: Fonet

Raskol u vrhu SPO

MIRKO ČIKIRIZ ISKLJUČEN IZ SPO: Posle optužbi za obmanjivanje članove stranke izbačen jednoglasno!

Politika -

KRAGUJEVAC - Na sednici gradskog odbora SPO-a u Kragujevcu, na večerašnjoj sednici jednoglasnom odlukom iz stranke je isključen potpredsednik SPO i državni sekretar u Ministarstvu pravde Mirko Čigiriz!

Prema pisanju beogradskih medija, potpredsednici Srpskog pokreta obnove, Žika Gojković i Mirko Čikiriz neuspešno su pokušali da u Kragujevcu i ostalim gradovima Srbije formiraju njihove gradske odbore "obmanjujući lažnim obećanjima članove ove političke organizacije", tvrdi predsednik kragujevačkog Srpskog pokreta obnove Milan Urošević.

On je zbog toga predložio njihovo izbacivanje iz stranke, a Čikiriz je večeras isključen iz stranke.“Gojković i Čikiriz obilaze odbore po Srbiji i svesno ih obmanjujući, govore da će uz finansijsku i medijsku podršku Srpske napredne stranke uskoro njih dvojica i njima odani ljudi preuzeti SPO. Tvrde i da SNS zahteva formiranje novog SPO-a, koji će bespogovorno, u svemu podržati i hvaliti Vladu Srbije, kako to čini stranka Aleksadra Vulina. Od novog SPO-a navodno se zahteva da bude protiv članstva Srbije u NATO alijansi, da ne traži demontiranu službu bezbednosti i otvaranje tajnih dosijea, da ne spominje ratne zločine Srba i da se odrekne programske odrednice o Srbiji na Zapadu”, kaže Urošević.

Prema njegovim rečima, Gojković i Čikiriz zastrašuju lokalne funkcionere SPO-a, koji sarađuju sa SNS-om, da će biti smenjeni sa funkcija i da će te koalicije biti raskinute ukoliko ne podrže stvaranje novog Srpskog pokreta obnove.“Sramno je to što dvojica potpredsednika SPO-a lažno tvrde da rade po nalogu SNS-a. Nemaju oni ničiji nalog, ponajmanje iz SNS-a, jer je njihov jedini cilj puč, odnosno preuzimanje stranke zarad namirenja ličnih interesa i sujeta”, izjavio je Urošević.

Predsednik Srpskog pokreta obnove, Vuk Drašković juče je posetio Kragujevac i razgovarao sa prvim čovekom ovdašnjeg SPO-a Milanom Uroševićem. Na Uroševićevo pitanje zašto ćuti i nešto ne preduzme ovim povodom, Drašković mu je odgovorio: “Ćutim, jer me je sramota da govorim o toj sramoti”.

(Infokg)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će od utorka voditi BIA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track