Najnovije vesti

VLADA SRBIJE: Vučić razgovarao sa ambasadorima članica EU
Foto: Tanjug/Rade Prelić

O pregovorima s Prištinom i Zajednici srpskih opština

VLADA SRBIJE: Vučić razgovarao sa ambasadorima članica EU

Politika
22:44h

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorima Evropske unije i otpravnikom poslova delegacije EU u Srbiji Oskarom Benediktom, o preporukama EU u procesu evropskih integracija, zastoju u pregovorima sa Prištinom i problemima sa formiranjem Zajednice srpskih opština.

Na sastanku je bilo reči i o izveštaju o poglavljima 23. i 24, ali i Vučićevim prioritetima kao izabranog predsedika Srbije."Srbija je na evropskom putu i radićemo na tome da taj proces do kraja sprovedemo u interesu građana Srbije", istakao je Vučić.

Premijer je izrazio zadovoljstvo povećanom trgovinskom razmenom sa EU, kao i povećanjem investicija iz EU. On je naglasio da je Srbija sve preporuke ozbiljno razmatrala i da će uskoro biti izabrana lica u Agenciji za borbu protiv korupcije, saopstila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je, kako se navodi, obavestio ambasadore EU o toku sastanka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i lidera Zapadnog Balkana, koji je održan u Briselu pre dva dana.

Otpravnik poslova delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt pohvalio je ekonomske reforme i napredak u procesu evropskih integracija.Ambasadore su zanimali i prioriteti Vučića kao izabranog predsednika Srbije.

"Mesto Srbije je u Evropi i trebalo bi da iskoristite predsednički mandat da toj evropskoj kući stvorite što bolje uslove za Vašu zemlju", ocenili su oni.Vučić je rekao da Srbija neće menjati svoje prioritete i ciljeve.

"Stoga ću kao predsednik Srbije raditi na očuvanju mira i stabilnosti u regionu, na jačanju saradnje sa susedima u cilju stvaranja drugačijeg ekonomskog okruženja. Radiću na stvaranju jedinstvene ekonomske zone, kao i na temama od strateškog značaja za zemlji, kao što su dijalog sa predstavnicima političkih stranaka u zemlki, koje su zainteresovane za dijalog, u cilju stvaranja bole atmosfere" rekao je on.

Sastanku su prisustvovali i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...