SAVET ZA SARADNJU S RUSIJOM I KINOM: Tomi šalju kontrolore da ga obuzdaju
Foto: Vladimir Milovanović, Zorana Jevtić

NIKOLIĆ NEĆE MOĆI SAM DA VEDRI I OBLAČI

SAVET ZA SARADNJU S RUSIJOM I KINOM: Tomi šalju kontrolore da ga obuzdaju

Politika -

Kao kandidati za članove Saveta za saradnju s Rusijom i Kinom pominju se ministri Knežević, Antić i Nedimović

U Nacionalnom savetu za saradnju s Rusijom i Kinom, koji je praktično „izmišljen“ kako bi se podmirile ambicije Tomislava Nikolića, bivši šef države ipak neće moći da sa svojim saradnicima vedri i oblači pošto će Vlada u to telo delegirati i ministre, saznaje Kurir.

Uglavljuje i Tenjovića

- Kao najozbiljniji kandidati za članove saveta pominju se ministri privrede, energetike i poljoprivrede Goran Knežević, Aleksandar Antić i Branislav Nedimović. Savet se tako jača kako bi se postigli što bolji rezultati u unapređenju političkih, ekonomskih, infrastrukturnih, energetskih, trgovinskih, kulturnih veza s Moskvom i Pekingom. S druge strane, to se čini kako bi se imao uvid u delovanje Nikolića, kako on ne bi suviše talasao. Oni bi, u stvari, imali i ulogu kontrolora - priča izvor iz Kurira iz vrha vlasti i dodaje da će odlukom Vlade biti imenovan i direktor Kancelarije nacionalnog saveta:

- Na toj poziciji viđeni su neki od bliskih Nikolićevih saradnika, kao što je Nedeljko Tenjović, koji je bio njegov generalni sekretar u Predsedništvu.

foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić

Hoće u centar

Istovremeno, odlučeno je da sedište saveta bude u zgradi Uprave za dijasporu u Vasinoj ulici, u centru Beograda.

- Počelo je sređivanje kancelarija za Nikolića. Neće to biti neki veliki radovi, kreči se i čisti, a taj posao vodi Uprava za zajedničke poslove. Već su dolazili Ivan Mrkić i još neki iz Nikolićevog kabineta i merkali prostorije - kaže naš sagovornik.

Ministri Antić i Knežević juče nisu želeli da govore o eventualnom imenovanju u savet.

- Nemam informaciju o tim stvarima - bio je kratak ministar Nedimović.

Inače, odluku o stupanju na novu dužnost Nikolića potpisaće Ivica Dačić, koji kao v. d. obavlja funkciju premijera.

Tomislav Nikolić

NO KOMENT

Tomislav Nikolić juče nije želeo da govori o novom angažmanu u Nacionalnom savetu za saradnju s Rusijom i Kinom, kada će se preseliti u nove kancelarije, niti da komentariše mogućnost da u savetu ne budu svi članovi po njegovom izboru i da njegov rad bude „nadgledan“. Biljana Bojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track