Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO: Vođa navijača Zvezde odgovara na optužbe da mu Vučić namešta milionske tendere
Foto: Dado Đilas

EKSKLUZIVNO: Vođa navijača Zvezde odgovara na optužbe da mu Vučić namešta milionske tendere

Politika
13:53h

Firma „Ultra kop“, u kojoj je Marko Vučković samo jedan od zaposlenih, poslove dobija samo na osnovu kvaliteta, a ne preko bilo kakvih političkih veza! Ovaj odgovor je stigao iz građevinske firme „Ultra kop“, za koju novinar Dejan Anđus tvrdi da je u vlasništvu jednog od vođe navijača Crvene zvezde Marka Vučkovića i da preko šefa SNS Aleksandra Vučića dobija milionske poslove od državnih preduzeća.

- Firma „Ultra kop“ postoji već dve i po godine i bavi se delatnošću izvođenja građevinskih radova. U tom periodu obavljali smo brojne poslove iz okvira naše delatnosti. Firma raspolaže sa svom potrebnom mehanizacijom i zapošljava 23 stalno zaposlena radnika različitih profila. „Ultra kop“ je sve svoje poslovanje obavljao kao podizvođač radova, koga su angažovale privatne kompanije koje su bile izvođači, odnosno nosioci poslova. Marko Vučković je apsolutno i jedino samo jedan od zaposlenih u našoj firmi. Naša kompanija isključivo dobija poslove na osnovu kvaliteta i brzine izvedenih radova, a ne na osnovu bilo kakvih političkih, vojnih, sudskih i ostalih veza - stoji u odgovoru koji je Kuriru dostavila građevinska firma „Ultra kop“.

Pozvali smo Marka Vučkovića, koji je za Kurir potvrdio da stoji iza svega što je navela firma u kojoj je zaposlen.

- Stojim iza svega što ste kao odgovor dobili iz firme „Ultra kop“, u kojoj sam zaposlen - rekao je Vučković i poručio da se na ovu temu više neće oglašavati.

Podsetimo, Anđus je u emisiji „Da se ne lažemo“, što je juče objavilo štampano izdanje Kurira, izneo tvrdnje da je nekadašnja ekipa navijača pod kontrolom Demokratske stranke sa Markom Vučkovićem na čelu sada postala ekipa SNS.

- Oni su dobili firmu „Ultra kop“, koja je registrovana na Marakani. Dobijaju poslove od 200.000, 250.000, 400.000, 500.000 evra od EPS i aerodroma „Nikola Tesla“. Oni su sada Vučićeva vojska. Delije su pod njegovom komandom. I oni rade sve što im kaže vrh SNS - rekao je Anđus u emisiji.

Inače, kompanija „Ultra kop“, prema podacima sa APR, registrovana je za građevinske radove i ima tri vlasnika. Dvadeset odsto vlasništva ima Milica Knežević, a po 40 odsto Svetlana Lakić i Aleksandra Vučković.

Aerodrom „Nikola Tesla“

„ULTRA KOP“ BIO JEDAN OD PONUĐAČA

Iz Aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd odgovorili su da su sklopili ugovor o javnoj nabavci u otvorenom postupku za posao izgradnje dela ograde oko perimetra sa firmom „Elgra vision“, koja je nosilac posla, a u kojoj je jedan od ponuđača i firma „Ultra kop“. Još dodaju da je Aerodrom, pošto ugovorene obaveze nisu blagovremeno ispunjene, prema nosiocu posla aktivirao ugovornu kaznu.

„Elektroprivreda Srbije“

NISMO POVEZANI S NAVIJAČKIM GRUPAMA

Iz EPS su naveli da su „netačni i neosnovani navodi o povezanosti s navijačkim grupama preko postupaka javnih nabavki“.

- U izjavama nepoznatog komentatora zlonamerno su upotrebljeni transparentni postupci javnih nabavki EPS da bi se iznele lažne optužbe protiv Vučića, predsednika Srbije, i najveće kompanije u Srbiji. EPS u potpunosti posluje u skladu sa zakonima i propisima, dosledno poštuje procedure Zakona o javnim nabavkama - stoji u odgovoru ove kompanije.

foto: Fonet, Nebojša Mandić, Dado Đilas

REAGOVANJA

Radoslav Milojičić Kena, DS

NESPOSOBNI SU

Činjenica da je Vučić rekao da ne može da izađe na kraj s huliganima govori u prilog tome da nešto ne štima ili je u pitanju nesposobnost. Kada DS bude pobedio na sledećim izborima, biće nam potrebna tri meseca da to pitanje rešimo.

Konstantin Samofalov, SDS

IMAJU SVOJE KOMBINACIJE

Vreme će pokazati koje je sve kombinacije imao ovaj režim. Mislim da ćemo s vremenom da dobijamo sve više informacija o sličnim poslovnim kombinacijama ovog režima.

Veroljub Arsić, SNS

To Su Gluposti

Anđusovi navodi su gluposti. Je l‘ primenjen Zakon o javnim nabavkama? Znači, posao je dobio preko tendera, gde je sve javno.

Aleksandar Antić, SPS

ČISTA BESMISLICA

To je besmislica i laž. Predsednik Vučić se nikada nije bavio, niti interesovao za bilo koju nabavku u bilo kom javnom preduzeću.

foto: Kurir

Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja