(VIDEO) VUĆIĆ SE PRIDRUŽIO MEDIJSKOM LINČU GRAĐANA: Uživo na RTS mahao fotkama i prikazivao učitelja kao pijanca!
Foto: Dragana Udovičić

Predsednik Srbije potpuno izgubio kompas

(VIDEO) VUĆIĆ SE PRIDRUŽIO MEDIJSKOM LINČU GRAĐANA: Uživo na RTS mahao fotkama i prikazivao učitelja kao pijanca!

Politika -

Medijskom linču učitelja M. R., koji su započeli režimski mediji, pridružio se i lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, što je sraman i skandalozan potez nekoga ko bi trebalo da bude predsednik svih građana i da stane u njihovu zaštitu.

Vučić je na današnjoj konferenciji za novinare povodom imenovanja mandatara mahao fotografijom učesnika protesta M. R., kako bi ga diskreditovao jer na njoj izgleda kao alkoholičar.

Da sve bude skandaloznije, Vučić nije bio upoznat, ili je to namerno prećutao, da je reč o fotografiji sa amaterske pozorišne predstave u kojoj je M. R. glumio pijanca.

"To je jedan od dosovskih batinaša koji je tog dana bio na ulicama i koji je sprečavao građane da dođu i izazivao incidente, ja mu ne znam ime pravo da vam kažem, a ostalo će da istraže nadležne organi", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije, koji je tim činom na sramotan način degradirao dostojanstvo funkcije koju je obavlja, potom je otišao i korak dalje. Potom je pokazao i drugu fotografiju na kome M. R. sedi u krilu svom drugu, aludirajući valjda na to je M. R. homoseksualac.

foto: Printscreen, YT

Time je pokazao i licemerje, jer je nekoliko minuta ranije imenovao Anu Brnabić za mandatara, a poznato je da se ona javno izjasnila kao gej osoba i ne krije svoju seksualnu orijentaciju.

Inače, reč je o fotografiji koju danas objavio režimski list "Informer", a uz koju je išao komentar da M. R. "voli da se slika u gejevskoj pozi".

M. R. se ranije danas oglasio povodom ove fotografije i objasnio da nije reč o tome da je "pijanica", već da je fotografija nastala na predstavi - jer se on godinama bavi glumom.

- Sada me ljudi u komentarima na vest pljuju i vređaju (na foru: koji monstrum nam uči decu), a mnogi i prete! E, moj narode, moja zemljo... - napisao je razočarani mladić.

M. R. je bio među građanima koji su protestovali ispred Skupštine na dan polaganja Vučićeve zakletve za predsednika Srbije i nad kojima su batinaši primenili brutalnu silu, davili ih i zavrtali im ruke.

Međutim, prema Vučiću, učesnici protesta su sami krivi što su bili izloženi nasilju režimskih batinaša.

"Ti kontramitingaši su u značajnom broju došli na skup gde ne pripadaju. Tražili su da izazovu incidente ne bi li ispali žrtve. Oni su morali da ih uklone da bi se izbegao masakr ili nemiri. Ovo što neki iz DS koji se time hvali i došao tamo i maltretirao ljuide, vređao i psovao, šta očekuje od obezbeđenja nego da ga uklone. To im je posao i zadatak od skladu sa zakonom. Šta drugo očekujete na tom skupu? Šta radite na tom skupu? Zbog čega provocirate. Kome sad nije jasno šta se desilo?", rekao je, između ostalog, Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja