ČITAOCI KURIRA GLASAJU ZA NAJVEĆU LAŽ VUČIĆA Laž broj 13: Rešićemo sve sporne privatizacije
Foto: Printscreen

RASKRINKAVAMO OBMANE

ČITAOCI KURIRA GLASAJU ZA NAJVEĆU LAŽ VUČIĆA Laž broj 13: Rešićemo sve sporne privatizacije

Politika -

Raskrinkavamo obmane na osnovu kojih je Aleksandar Vučić prevario građane Srbije i tako obezbedio sebi mesto predsednika države

Ni blizu istine

REŠIĆEMO SVE SPORNE PRIVATIZACIJE

Obećanje o rešavanju čuvene 24 sporne privatizacije Vučić je dao tokom kampanje 2012, uz uslov da njegova stranka dođe na vlast.

- Ako SNS formira novu vladu, otvoriće i niz afera i pročešljati štetne privatizacije iz prethodnih godina.

Neće biti osvete, ali insistiraćemo na odgovornosti onih koji su počinili krivična dela u pojedinim privatizacijama. Reč je o tridesetak slučajeva, o čemu je iznosio podatke Savet za borbu protiv korupcije - izjavio je Vučić u januaru 2012.

SNS je posle izbora došao na vlast, i za divno čudo, neke stvari su u ovom slučaju krenule da se pomeraju s mrtve tačke. Međutim, ono najvažnije je izostalo - rezultati.

Pet i po godina kasnije epilog je više nego poražavajući. Naime, skoro od polovine istraga se odustalo jer je utvrđeno da ne postoji krivično delo, a zasad je doneta jedna osuđujuća presuda od ukupno 24 slučaja koja su vođena.

LAŽ 13

Ako SNS formira novu vladu, otvoriće i niz afera i pročešljati štetne privatizacije iz prethodnih godina. Neće biti osvete, ali insistiraćemo na odgovornosti onih koji su počinili krivična dela u pojedinim privatizacijama. Reč je o tridesetak slučajeva, o čemu je iznosio podatke Savet za borbu protiv korupcije.

26. januar 2012.

ISTINA: Do sada su donete dve oslobađajuće presude, jedna osuđujuća, a utvrđeno je da čak u 11 slučajeva nije bilo krivičnog dela.

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track