RAT U VLADI Zorana Mihajlović: Niko ne mora da brani Anu od mene
Foto: Beta

POTPREDSEDNICA O SUKOBU S PREMIJERKOM

RAT U VLADI Zorana Mihajlović: Niko ne mora da brani Anu od mene

Politika -

Mihajlovićeva kaže da je neko hteo da iskreira konflikt, ali da s Brnabićevom dobro sarađuje

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović istakla je juče da nikakav sukob ne postoji između nje i premijerke Ane Brnabić. Ona je poručila da, iako su očigledno postojale namere nekih da taj „konflikt“ iskreiraju, s Brnabićevom „dobro sarađuje“.

Mihajlovićeva je rekla da Anu Brnabić poznaje već 20 godina, da je poštuje, da dobro sarađuju i da „nema potrebe da je iko brani od nje“.

- Ono što mi se posle cele te priče o transkriptima čini jeste da se pokušava napraviti konflikt između mene i Ane i da to rade oni ljudi koji nju ne znaju ni šest meseci, a ja Anu znam 20 godina. Nema potrebe braniti Anu od mene, nas dve dobro sarađujemo i to (navodi da transkripte treba dati članovima Vlade, prim. aut.) nije bila nikakva kritika, to je bilo iznošenje mog mišljenja - izjavila je Mihajlovićeva za N1.

Podsetimo, cela fama na relaciji Mihajlovićeva-Brnabićeva nastala je kada je Mihajlovićeva iznela svoje mišljenje, a ne kritiku, kako je rekla, o tome što je premijerka transkript intervjua za Blumberg, u kome je navela da bi se Srbija, ako bi morala da bira, opredelila za EU, a ne Rusiju, predala ruskom ambasadoru u Srbiji Aleksandru Čepurinu, a ne članovima Vlade.

Blumberg

STOJIMO IZA ONOG ŠTO SMO NAPISALI

Redakcija američke novinske agencije Blumberg odgovorila je na tvrdnje Ane Brnabić da su njene reči u intervjuu toj agenciji „istrgnute iz konteksta“ i zauzela stav da „stoje iza onoga što su objavili“.

Taj Tripet, portparol agencije Blumberg, za list Danas je izjavio da oni stoje iza onoga što su napisali, te je ovim odgovorom demantovao srpsku premijerku. Pokušali smo juče da dobijemo odgovor od premijerke Ane Brnabić, ali ona nije odgovorila na naša pitanja.

Kurir / E. K.

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Tuga i bol u Majinom domu, sestra u neverici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track