Dveri: Skandalozno ispitivanje pripadnika vojske o Vulinovoj odluci o Vučićevim slikama
Foto: Marina Lopičić

atmosferA informbiroa

Dveri: Skandalozno ispitivanje pripadnika vojske o Vulinovoj odluci o Vučićevim slikama

Politika -

BEOGRAD - Član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove parlamenta i član pokreta Dveri Zoran Radojičić osudio je danas saslušavanje pripadnika Vojske Srbije o tome ko je medijima prosledio naređenje ministra odbrane Aleksandra Vulina da se u vojnim objektima postave fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Skandalozno je da se maltretiraju naše starešine, podoficiri i vojnici po ugovoru najmasovnijeg roda naše vojske", rekao je Radojičić novinarima u Skupštini Srbije i dodao da je Vojni sindikat Srbije saopštio da su 22, 23. i 24. avgusta ispitivani pripadnici jedne brigade Kopnene vojske da li je i ko obavestio medije o Vulinovom naređenju.

On je rekao da je jedan general potčinjenim pripadnicima vojne policije naredio da po svaku cenu saznaju da li je i ko obavestio medije i da se vojnici satima zadržavaju na razgovoru, isleđuju i da im se pregledaju mobilni telefoni.

Radojičić je rekao da se o slučaju oglasilo i nadležno tužilaštvo koje je kazalo da nije reč o vojnoj tajni, niti o bilo kakvom krivičnom delu i upitao "zašto neko pokušava da vrati atmosferu informbiroa".

On je kazao da će Dveri tražiti da se ispitanju sve okolnosti koje se odnose na ispitivanje pripadnika Vojske Srbije i to kroz skupštinski Odbor za odbranu i unutrašnje poslove, a da će tražiti i da se ispitivanje hitno zaustavi.

(Kurir.rs/Beta/Foto Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track