JEREMIĆ: Pridružujemo se sutrašnjem skupu na Trgu Republike
Foto: Dragana Udovičić

JEREMIĆ: Pridružujemo se sutrašnjem skupu na Trgu Republike

Politika -

Inicijativni odbor Narodne stranke pozvao je danas građane da u petak, u 18 časova, dođu na beogradski Trg Republike na protest ;osvećen stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora.

"Inicijativni odbor Narodne stranke je usaglasio listu izbornih zahteva sa Pokretom slobodnih građana i ti zahtevi će biti pročitani sutra na protestu. Narodna volja mora da se zaštiti, jer bez toga je svaki izborni proces besmislen. Zato počinjemo borbu za fer i civilizovane izborne uslove. Opozicija mora biti jedinstvena i dosledna u izbornim zahtevima, kako se ne bi dozvolilo potpuno urušavanje osnovnih tekovina demokratije i ugrožavanje elementarnog prava građana da slobodno biraju svoje predstavnike", saopšteno je iz štaba Vuka Jeremića.

U saopštenju se dodaje da vlast na svaki način, "prekrajanjem izbornih spiskova, medijskim mrakom, ekonomskim ucenama i zloupotrebom javnih resursa" pokušava da dovede građane prestonice pred svršen čin. "To im nećemo dozvoliti, jer prema svim indicijama Srpska napredna stranka nema većinu u Beogradu. Zajedničkom borbom za ravnopravne izborne uslove stvorićemo uslove da se izrazi autentična narodna volja", navodi se u saopštenju osnivača Narodne stranke.

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića najavio je juče da će u petak, 6. oktobra, organizvati u centru Beograda skup posveće stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora.

"Tema skupa je pravo građana na fer, poštene i slobodne izbore a svi su dobrošli - i građani i političke stranke, i udruženja, i sindikati", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

(Kuri.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Bio jednom jedan 5. Oktobar!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track