JEREMIĆ UOČI OSNIVANJA NARODNE STRANKE: Otvoreni smo za sve koji će se bez kompromisa boriti protiv ove vlasti!
Foto: Kurir

Građani potpisivali Proglas stranke u centru Beograda

JEREMIĆ UOČI OSNIVANJA NARODNE STRANKE: Otvoreni smo za sve koji će se bez kompromisa boriti protiv ove vlasti!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Inicijativnog odbora Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je u toku poslednja faza priprema za 22. oktobar kada će biti održana izborna skupština Narodne stranke, koja će biti otvorena za saradnju sa svim političkim akterima i organizacijama spremnim da se bez kompromisa uključe u političku borbu protiv vlasti.

foto: Kurir

Jeremić je, obilazeći štand Narodne stranke u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, gde građani mogu da potpišu Proglas podrške njenom osnivanju, rekao da će njena prva misija biti usmerena na borbu protiv nemaštine, nepravde, korupcije i primitivizma koji je "kao korov izrastao svuda po Srbiji".

AKCIJA U CENTRU BEOGRADA: Jeremić sutra potpisuje Proglas Narodne stranke

"Prva misija Narodne stranke biće borba protiv aktuelnog sistema koji ne radi u interesu naroda", rekao je Jeremić i dodao da je težak svaki početak u atmosferi beznadja i straha, u kojoj narod u Srbiji živi.

foto: Kurir

Naveo je da će Narodna stranka biti otvorena za sve časne i neukaljane ljude koji, kako je rekao, "nisu izgubili nadu i želju da se bave svojim životom i da utiču na njega, kao i da na ovaj ili onaj način budu angažovni u politici".

"Narodu je dosta politike i političkih stranaka. Ali, ne postoji drugi način političke borbe osim kroz ustrojenu organizaciju", rekao je Jeremić i ocenio da se bez uključivanja ljudi u političku borbu i platforme koja bi omogućila tu borbu ne mogu ; postići nikave promene.

JEREMIĆ O PRIPREMAMA ZA BEOGRADSKE IZBORE: Opozicija još ima prostora da pobedi

Upitan da prokomentariše objavu akademika Dušana Teodorovića na Tviteru u kojoj je na piće i dogovor u svoj stan pozvao Novu stranku, Demokratsku stranku, Pokret slobodnih građana, Dosta je bilo, Socijaldemokratsku stranku, Patkicu, Narodnu stranku, Protiv diktature i druge, Jeremić je preneo da je Teodoroviću kazao da je za to spreman i da te njegove uslove u potpunosti prihvata.

Na svom Tviter nalogu Teodorović je naveo: "NOVA, DS, PSG, DJB, SDS, Patkica, Narodna, Protiv diktature, etc.… Dođite na piće kod mene u stan da se dogovorimo. Na otiraču, uz prašinu sa cipela, morate da ostavite sujete, animozitete i 'programske razlike'. Jedna lista je jedini način da pobedimo zlo u Beogradu".

foto: Kurir

"Želim da verujem da će biti u stanju da svoje sujete ostave po strani. Sa moje strane ne postavljam nikakve uslove, ovo nije momenat gde se tera mak na konac, gde se traži dlaka u jajetu, gde se insistira na razlikama, isuviše je velik problem koji se nalazi pred nama. Možemo da ga rešimo isključivo ukoliko svoje ostavimo po strani i zaista se čistog srca zajedno angažujemo", kazao je Jeremić.

VUK JEREMIĆ PRED BEOGRADSKE IZBORE: Borba za normalnu Srbiju se nastavlja

Dodao je da veruje da će rezultat zajedničke borbe koju će Narodna stranka na svaki način podržati doprineti tome da to bude slučaj kada bude došlo do izbora u Beogradu. Upitan da prokomentariše današnje obeležavanje 100 dana Vlade, Jeremić je kazao da je ova Vlada na vlasti od 2012. godine i da je govoriti o 100 dana zapravo zamena teza.

"Ne znam koji je put da se obeležava... Mi možemo govoriti o učinku šest godina aktuelnog poretka", dodao je on.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track