SPS da kaže šta je prepreka za formiranje vlade
Foto: TANJUG

Demokratska stranka

SPS da kaže šta je prepreka za formiranje vlade

Politika -
Demokrate podsećaju da su socijalisti dali podršku zajedničkoj vladi predvođenoj Borisom Tadićemi ističu da javnost mora da bude upoznata sa tim da li je taj dogovor na snazi

BEOGRAD - Demokratska stranka saopštila je u utorak veče da je učinila sve da se brzo formira parlamentarna većina i pozvala Socijalističku partiju Srbije da javnosti pruži odgovor šta je prepreka za formiranje Vlade Srbije i da li je još na snazi dogovorena podrška od 8. maja.

"DS je učinila sve da se brzo formira parlamentarna većina i da građani Srbije dobiju efikasnu vladu. Sa koalicijom oko SPS-a smo odmah nakon izbora napravili dogovor oko programa i obezbedili potrebnu većinu bez postavljanja ikakvih kadrovskih uslova i zahteva", saopšteno je iz Informativne službe DS-a.

DS dalje navodi da je "isključivo insitirala na odgovornoj finansijskoj politici i odlučnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala".

"Zato SPS treba da posle toliko vremena pruži odgovor javnosti šta je prepreka za formiranje Vlade Srbije koja je principijelno dogovorena još 8. maja", navodi u saopštenju DS.

Demokrate podsećaju da su socijalisti "dali podršku zajedničkoj vladi predvođenoj Borisom Tadićem" i ističu da "javnost mora da bude upoznata sa tim da li je taj dogovor na snazi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track