VANREDNA PROVERA: Agencija za borbu protiv korupcije proverava Čedinu jahtu
Foto: Dado Đilas

mama mia

VANREDNA PROVERA: Agencija za borbu protiv korupcije proverava Čedinu jahtu

Politika -

BEOGRAD - Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je vanredni postupak provere imovine lidera LDP Čedomira Jovanovića, nakon pisanja medija da je Lučka kapetanija u Visu zabranila plovidbu njegovoj jahti, koja je bila "nezakonito korišćena", preneo je danas "Blic".

Tom listu je u Agenciji rečeno da je vanredna provera podataka iz Izveštaja Jovanovića pokrenuta 13. oktobra.

"Imajući u vidu navode medija, kao i podatke iz izveštaja o imovini i prihodima koje je Agenciji dostavio funkcioner Čedomir Jovanović, Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je 13. oktobra 2017. godine vanrednu proveru podataka iz Izveštaja ovog funkcionera. O ishodu kontrole javnost ce biti obaveštena", stoji u odgovoru koji je Agencija dostavila "Blicu".

Gotovo svi hrvatski mediji objavili su da je navodno Jovanovićev brod pod inspekcijskim nadzorom, kao i da je u toku istraga, a nakon dojava da se "nezakonito koristi".

Kako su ranije preneli mediji, na tom brodu je inače uživala glumačka ekipa filma "Mama Mija", koja je tu snimala i neke kadrove.

Ova informacija je, navodi "Blic", za srpsku javnost bilo iznenadenje, jer nije poznato da lider LDP-a u svom vlasništvu ima jahtu.

To, dodaje list, nije navedeno ni u njegovoj imovinskoj karti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, kojoj je kao narodni poslanik dužan da prijavi sve što se nalazi u njegovom vlasništvu.

Jovanović za "Blic" nije želeo da odgovori da li je pomenuta jahta zaista u njegovom vlasništvu, kao ni da li ima ikakve veze sa dešavanjima u Visu. "Najbolje je da Agencija utvrdi istinu i uradi ono zbog čega je i osnovana, kao i da o tome obavesti javnosti", kratko je za "Blic" rekao Jovanović. List podseća da je Jovanović o jahti u Visu govorio za hrvatske medije

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Počelo saslušanje svedoka! Ima li sud dovoljno dokaza da je Zoran Marjanović umešan u Jelenino ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track