SRPSKA LISTA UBEDLJIVA U VEĆINSKO SRPSKIM OPŠTINAMA NA KIM Rakić: Biće drugog kruga, ali za 4 godine
Foto: Beta

Lokalni izbori na Kosmetu

SRPSKA LISTA UBEDLJIVA U VEĆINSKO SRPSKIM OPŠTINAMA NA KIM Rakić: Biće drugog kruga, ali za 4 godine

Politika -

Srpska lista odnela je pobedu u svih 10 opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima na KiM.

foto: Dragan Kadić

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je novinarima, okupljenim ispred Izbornog štaba stranke, da je Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici osvojila 80 odsto glasova.

"Biće drugog kruga, ali za četiri godine", rekao je Rakić, koji je ubedljivo pobedio i na izborima za gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

LOKALNI IZBORI NA KOSOVU: Pobeda Srpske liste u svim opštinama sa srpskom većinom

Rakić je istakao da je taj rezultat jasan pokazatelj koliko narod na KiM veruje svojoj državi, svojoj vladi, predsedniku Aleksandru Vučiću.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić istakao je, "dok se čekaju trubači", da je pobeda Srpske liste velika pobeda za čitav srpski narod, za Srbiju, jedinstvo i opstanak naših ljudi na ovom području, koji su "toliko propatili u prethodnim decenijama", ali i da predstavlja "jednu veliku odgovornost za sve ljude koji su dobili i narodno poverenje, i poverenje države".

foto: Nebojša Mandić

"Više nego ikada ćemo i kontrolisati i pomagati, da stvari ovde budu onakve kakve zaista treba da budu, da ova naša sloga preraste u našu snagu, zato da bismo ostali i da nam na KiM bude bolje. Nikada nećemo odustati od toga da smatramo KiM ne samo našom kolevkom i našom dušom, nego i srcem Srbije", istakao je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kancelarija za KiM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track