SNS: Ako napravimo vladu, rešićemo problem malinara

SNS: Ako napravimo vladu, rešićemo problem malinara

Politika -
Naprednjaci zahtevaju i da nadležni organi ispitaju da li postoji monopol na tržištu kod otkupa maline čime se omogućuje sticanje ekstra profita za pojedine kompanije na tržištu

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da će, ukoliko bude u mogućnosti da formira Vladu Srbije, u najkraćem roku izaći sa konkretnim predlogom za dugoročno rešenje problema otkupa, prerade i plasmana malina.

Vršilac dužnosti predsednik SNS Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Saveza udruženja malinara "Srpska malina". Stranka je potom u saospostenju zatražila da nadležni organi ispitaju da li je bilo zloupotrebe dobijenih subvencionisanih kredita za otkup malina.

"SNS zahteva i da nadležni organi ispitaju da li postoji monopol na tržištu kod otkupa maline čime se omogućuje sticanje ekstra profita za pojedine kompanije na tržištu", piše u saopštenju.

Na sastanku je odlučeno da predstavnici Saveza malinara podnesu validan i obrazložen zahtev za dodelu namenskog kredita za otkup malina u Srbiji preko Z.Z. "Arilje", iz Arilja.

Zahtev će podneti Novoj Agro banci, Komercijalnoj banci i Fondu za razvoj Republike Srbije. Predstavnici Saveza malinara podneće zahtev Ministarstvu finansija da Republička direkcija za robne rezerve pod tržišnim uslovima otkupi deo malina čime bi se stvorili uslovi za povećanje njene otkupne cene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track