(FOTO) SOROŠEV SIN PORUČIO VUČIĆU: Srbija ima važnu ulogu u stabilnosti Balkana, nastavite tako
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sastanak u zgradi Generalnog sekretarijata

(FOTO) SOROŠEV SIN PORUČIO VUČIĆU: Srbija ima važnu ulogu u stabilnosti Balkana, nastavite tako

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem o regionalnoj saradnji i podršci te fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je rekao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u EU, dodavši da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda, saopštilo je Predsedništvo.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije je rekao i da je regionu Zapadnog Balkana mesto u Evropskoj uniji, i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.

U saopštenju je navedeno da je Aleks Soroš ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu, kada je reč o stabilnosti Zapadnog Balkana, i naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno da Srbija nastavi da primenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track