SASLUŠAN LIDER DVERI: Obradović podneo krivičnu prijavu protiv Martinovića!
Foto: Dragana Udovičić

incident u skupštini

SASLUŠAN LIDER DVERI: Obradović podneo krivičnu prijavu protiv Martinovića!

Politika -

BEOGRAD - Lider Dveri Boško Obradović i poslanik Đorđe Vukadinović saslušani su u Skupštini u vezi s incidentom sa kompjuterskim "mišom" koji se prošle nedelje dogodio na sednici Administrativnog odbora.

foto: Dragana Udovičić

Obradović je nakon davanja izjave rekao da priznaje samo sud svog naroda.

"To sam rekao na svojevrsnom saslušanju ovde u Domu narodne skupštine", rekao je lider dveri dodajući da i ovaj slučaj nije stvar policije, vec politike i parlamentarnog života.

foto: Dragana Udovičić

Policija nema šta da traži u Skupštini, naveo je on.

Obradović navodi i da je podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Martinovića jer mu je pretio na sednici Administrativnog odbora.

Vukadinović: Obradović je prekršio Poslovnik

Poslanik Đorđe Vukadinović izjavio je danas da je predsednik i poslanik Dveri Boško Obradović na sednici odbora 21. novembra napravio prekršaj, prekršio Poslovnik i napravio nepotreban i ružan incident koji je za svaku osudu.

On je posle davanja izjave u svojstvu svedoka u skupštini Srbije, novinarima rekao da je Obradović napravio prekršaj koji je bio možda radikalniji i neprikladan, ali koji je, kaže, mogao da bude sankcionisan po Poslovniku o radu Skupštine, a ne da se u ceo slučaj uvlači policija i Tužilaštvo.

foto: Stefan Jokić

Istakao je da je Obradović prekršio Poslovnik i napravio nepotreban i ružan incident koji je za svaku osudu. Vukadinović je rekao da je Obradović svojim ponašanjem na Administrativnom odboru napravio žrtvu od Aleksandra Martinovića a sada, uvlačenjem policije u ceo slučaj poslanici vlasti koji su podneli krivičnu prijavu protiv lidera Dveri od Obradovića čine žrtvu.

"U tom ping-pongu između vlasti i Dveri prolaze dani", rekao je Vukadinović, navodeći da se sada bavimo time da li je "miš skočio sam" ili je Obradović njime gađao Martinovića.

On je rekao da je izjavu dao u prisustvu dva službenika policije, te da je dobio službenu belešku u vezi sa njegovom izjavom o incidentu.

(Kurir.rs/N1/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track