SKANDAL! MINISTRI SE POTROVALI HRANOM: Hitno im zatvorili restoran u vladi!
Foto: Fonet

Funkcioneri imali tegobe zbog bajate hrane

SKANDAL! MINISTRI SE POTROVALI HRANOM: Hitno im zatvorili restoran u vladi!

Politika -

Restoran u zgradi Vlade Srbije prošle nedelje privremeno je bio zatvoren, zbog čega su se premijerka Ana Brnabić, ministri, njihovi pomoćnici, kao i zaposleni u Nemanjinoj 11 našli na mukama kako da se prehrane. Sumnja se da su razlog zatvaranja, kako Kurir saznaje, bile namirnice kojima je verovatno istekao rok trajanja, te da je došlo do trovanja pojedinih službenika!

Premijerka i ministri morali da se snalaze za ručak, foto: Marina Lopičić

Imajući u vidu da ova državna institucija broji stotine zaposlenih, na poznatu „ministarsku menzu“ u petak je iz predostrožnosti, kako ne bi došlo do još masovnijeg trovanja hranom, stavljen katanac, otkriva izvor blizak Vladinoj službi.

Zatvarali i ranije

- Nije prvi put da se restoran Vlade privremeno zatvori. Iako se do sada niko od zaposlenih nije žalio na kvalitet obroka, po zgradi su se u petak pročule glasine kako je pojedinim funkcionerima pozlilo i sumnja se na trovanje hranom. Zato je restoran odmah zatvoren - prepričava dobro obavešten izvor Kurira.

foto: Fonet

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da nije upoznata sa ovim problemom jer ne silazi u restoran.

- Ne idem uopšte u restoran. Pijem tri dana u nedelji sokove. A kad ne pijem sokove, pojedem malo badema i voće - kratko je poručila Mihajlovićeva.

foto: Dragana Udovičić

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević takođe kaže da ne ide u restoran Vlade.

- Za šesnaest meseci, koliko sam ministar, nisam nijednom bio u tom restoranu. Iskreno, ne znam ni gde se nalazi. Ja sam u Ministarstvu prosvete u Nemanjinoj 22 za šesnaest meseci bio dva puta u restoranu. Ne znam da li neko od ministara ide u Vladin restoran. Imam hrono-ishranu i nosim sa sobom neke moje obroke, tako da me to i ne interesuje - otkriva Šarčević.

Ćute u Vladi

Iz pres-službe Vlade Srbije do zaključenja broja nisu odgovorili na pitanja Kurira da li je restoran u međuvremenu počeo da radi, šta je bio uzrok njegovog zatvaranja u petak, kao i koju su alternativu zaposleni izabrali kako bi se prehranili taj dan.

foto: Shutterstock

Ovali sa krkanlukom

U VLADI KAO U EKSPRES RESTORANU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, još dok je obavljao funkciju premijera, s negodovanjem je gledao na to što su pojedini ministri naručivali da im se hrana iz restorana donese u kabinet jer su kolica za dostavu pravila pometnju po hodnicima, a poslužavnici sa krkanlukom su neprekidno zveckali. Ipak, otkad je on postao predsednik, pojedinci su se opustili pa povremeno naručuju hranu.

Premijerka i ministri morali da se snalaze za ručak... Ana

Mihajlovićeva: Uopšte i ne idem tamo, pijem tri dana nedeljno sokove ili jedem malo badema i voće

Šarčević: Ne znam ni gde je restoran, nosim obroke od kuće jer sam na hrono ishrani

foto: Kurir

Kurir / Sanja Đurić

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track