GRADSKI ODBOR SNS U VRANJU: Ova godina i više nego uspešna
Foto: Kurir/T.Stamenković

rezultati

GRADSKI ODBOR SNS U VRANJU: Ova godina i više nego uspešna

Politika -

VRANJE - Gradski odbor SNS - a u Vranju sumirajući rezultate godine na izmaku ocenio je na godišnjoj konferenciji za novinare da je 2017. godina bila i više nego uspešna za vranjske naprednjake.

Slaviša Bulatović, predsednik GO SNS-a kazao je da je zadovoljan načinom na koji je gradski odbor funkcionisao u 2017. godini. Bulatović je podsetio na kampanju za predsedničke izbore i odluku predsednika stranke Aleksandra Vučića da se kandiduje za predsednika, kao i na to da je prvi predizborni miting u toj kampanji krenuo iz Vranja.

“To je za nas bila zaista velika čast, da upravo iz Vranja krene predsednička kampanja, ali s druge strane još veća obaveza I odgovornost. Ono što je sigurno obeležilo tu kampanju je približavanje GO SNS sa GO SPS. Rukovodstvo lokalnog SPS-a bilo je zaista korektno, a takva saradnja nastavljena je i do danas. Nakon predsedničkih izbora imali smo izbore za članove Saveta mesnih zajednica gde je lista predvođena SNS-om koalicionim partnerima iz lokalne vlasti i SPS-om osvojila stoprocentnu pobedu. Deo članova saveta prema dogovoru je pripao SPS-u i koalicionim partnerima iz lokalne vlasti”, naglasio je Bulatović.

foto: Kurir/T.Stamenković

On je pohvalio rad članova SPS-a u lokalnoj Skupštini, ocenjujući da su kao predstavnici opozicije i više nego konstruktivni.

“Verujem da će naša saradnja u narednom periodu u kom god pravcu išla da li će oni biti deo vlasti, ili ne i dalje biti konstruktivna, pre svega kada su interesi građana u pitanju.Bulatović je kazao da su funkcioneri GO SNS-a pa čak I članovi njihovih porodica u jednom periodu bili izvrgnuti najvećim lažima i izmišljotinama i uvredama.

“I u tom trenutku je došlo do izražaja ono što je i naš najveći uspeh, jedinstvo u Gradskom odboru stranke i u 2017. Na svim sednicama GO sve odluke donete su jednoglasno. Ono što nas u narednom periodu očekuje, je da to jedinstvo čuvamo i radimo i dalje na njegovom jačanju”, naglasio je predsednik GO SNS u Vranju.

O rezultatima koje je lokalna samouprava postigla u 2017. godini i planovima za 2018. govorio je gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković. On je istakao da godina bila teška i puna izazova.

„Suočili smo se sa velikim dugovanjima iz prethodnog perioda. Grad je isplatio oko 350 miliona dinara na ime izvršnih sudskih presuda, što je bilo svakako veliko opterećenje za budžet. Dnevno smo vraćali po milion dinara. Morali smo da isplatimo slovenački „Tuš“, „Novogradnju“, eksproprijaciju, preuzmemo dugovanja gradske apoteke. Zbog toga je komunalni program bio sveden na tekuće održavanje“, rekao je dr Milenković podsećajući na započete i realizovane brojne projekte koji su važni za život i funkcionisanje grada. „Nastavili smo izgradnju Hirurškog bloka u saradnji sa Evropskim PROGRESOM, tako da očekujemo završetak ove važne investicije na leto 2018. godine. Radimo i rekonstrukciju paviljonskog dela Opšte bolnice.Uradili smo infrastrukturne radove u Slobodnoj zoni. Završen je put koji povezuje Bunuševac i selo Soderce“.

foto: Kurir/T.Stamenković

U saradnji sa Ministarstvom privrede izgrađen je put Kriva Feja - Gornja Ljubata dužine 3,2 kilometra. Započeli smo realizaciju projekta koji podrazumevaju rekonstrukciju škola, sanaciju Muzej kuće Bore Stankovića i zgrade Narodnog muzeja, uređenje korita Južne Morave. U planu je rešavanje klizišta na deonici puta u selu Bresnica i izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju. Završena je izgradnja paralelnog cevovoda od brane Prvonek do Fabrike vode. Dinamika zamene azbestnih cevi sprovodi se po planu i ugovoru sa KFW bankom, a u toku su i radovi na izgradnji kolektora koji će voditi do Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda“, naveo je gradonačelnik.

Nasleđena dugovanja i izvršne presude koje će morati da izmiri, lokalna vlast očekuje i u 2018. godini očekuje Zato će aktivnosti biti oslonjene na eksterne finansijere. Pažnja će biti usmereni na infrastrukturne radove.

„U okviru projekta „Gradimo zajedno“ krenućemo u izgradnju vrtića u naselju Raška, ali i rekonstrukciju ulice Bore Stankovića. Кroz projekat „Uređenje poslovnih zona“ počeće radovi u Radničkoj ulici, od Motela do Železničke stanice. Prema njegovim rečima Vranje će 2018. godine biti jedno veliko gradilište, jer se očekuje započinjanje investicija vrednosti preko 2 milijarde dinara.

(Kurir.rs/T. Stamenković/Foto: T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track