ROGOZIN: Srbija je uvek strateški partner Rusije u Evropi
Foto: AP

Intenzivan razvoj međudržavnih odnosa

ROGOZIN: Srbija je uvek strateški partner Rusije u Evropi

Politika -

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin izjavio je da se odnosi između Rusije i Srbije tradicionalno razvijaju "u duhu međusobnog poverenja i višestrane saradnje", istakavši da je Srbija uvek bila strateški partner Rusije na Balkanu i u Evropi.

On je to rekao u subotu u Sočiju, na 16. zasedanju srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, gde je sa potpredsednikom Vlade Srbije i šefom diplomatije Ivicom Dačićem potpisao Protokol o saradnji. Rogozin je podsetio da su upravo u Sočiju pre pet godina predsednici dve zemlje potpisali Deklaraciju o strateškom partnerstvu Rusije i Srbije, prenosi danas Tass.

Rusko i srpsko rukovodstvo, ukazao je potpredsednik Vlade Rusije, posvećuje veliku pažnju održavanju intenzivnog političkog dijaloga i progresivnom razvoju međudržavnih odnosa.

"Za samo nekoliko dana, naše zemlje će obeležiti 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa", rekao je Rogozin, istakavši da je prva poseta Aleksandra Vučića kao predsednika Srbije Moskvi bila najvažniji događaj krajem prošle godine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track