KOCIJANČIĆ: Dijalog protekao u konstruktivnom duhu, nužni novi koraci
Foto: Zorana Jevtić

razgovori u briselu

KOCIJANČIĆ: Dijalog protekao u konstruktivnom duhu, nužni novi koraci

Politika -

BRISEL - Tehnički dijalog Beograd - Priština o Zajednici srpskih opština i drugim temama u Briselu je protekao u "konstruktivnom duhu" i "zajednički je utvrđeno više pitanja i koraka sa kojima se treba pozabaviti da bi se napredovalo u primeni" dosadašnjih dogovora i normalizaciji odnosa, izjavila je danas portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič.

Portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini je u saopštenju navela da su delegacije Beograda i Prištine, koje su predvodili Marko Đurić i Avni Arifi, juče i danas "razmotrili primenu više dogovora dve strane, u okviru dijaloga uz posredstvo EU".

Delegacije su razmotrile "pre svega dogovore o slobodi kretanja, integrisanom upravljanju granicama, pravosuđu, Zajednici/Asocijaciji opština sa srpskom većinom, mostu u Mitrovici i energiji", navela je Maja Kocijančič.

Delegacije Beograda i Prištine su se saglasile da idućeg meseca obnove raspravu o primeni sporazuma o slobodi kretanja, integrisanom upravljanju granicama, Zajednici/Asocijaciji opština sa srpskom većinom, mostu u Mitrovici i energiji, dodala je portparolka Federike Mogerini.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) JEZIVA NESREĆA NA PRUZI KOD VRANJSKE BANJE: Voz razneo automobil u paramparčad, lokomotiva izletela iz šina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track