MOGERINIJEVA NAKON RAZGOVORA SA VUČIĆEM I TAČIJEM: Potreban hitan početak uspostavljanja ZSO
Foto: Beta/European Council/Tashana Batista

RAZGOVORI U bRISELU

MOGERINIJEVA NAKON RAZGOVORA SA VUČIĆEM I TAČIJEM: Potreban hitan početak uspostavljanja ZSO

Politika -

Visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini naglasila je danas značaj primene svih ranije postignutih dogovora Beograda i Prištine tokom srpsko-albanskog dijaloga u Briselu uz posredovanje EU.

To je saopšteno iz Evropske komisije posle susreta Mogirinijeve sa predsednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem. Kako se navodi u saopštenju, oni su razgovarali o pripremama sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa i razmotrili napredak ostvaren u primeni do sada postignutih dogovora u svetlu nedavno održanih tehničkih pregovora u Briselu.

"Visoka predstavnica je istakla značaj koji EU pridaje punoj primeni svih postojećih sporazuma i posebno je naglasila hitnu potrebu za početkom uspostavljanja Zajednice opština sa srpskom većinom, sporazuma o energetici i nastavka završetka mosta u Mitrovici", navodi se u saopštenju.

Visoka predstavnica je pozdravila posvećenost oba predsednika normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije i podsetila da je napredak obe strane u integracijama u EU vezan čvrsto sa napretkom u dijalogu, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Beta/European Council/Tashana Batista

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track