(VIDEO) CIKA I VIKA U SKUPŠTINI Maja Gojković: Nemojte da vičete na mene dok vodim sednicu, je l’ to jasno!
Foto: Printscreen

Sednica je počela s pola sata zakašnjenja

(VIDEO) CIKA I VIKA U SKUPŠTINI Maja Gojković: Nemojte da vičete na mene dok vodim sednicu, je l’ to jasno!

Politika -

BEOGRAD - Pred poslanicima Skupštine Srbije danas se nalazi čitav set predloga i izmena finansijskih zakona.

Raspravlja se o predlogu zakona o planskom sistemu Srbije, zatim o izmenama i dopunama zakona o deviznom poslovanju, kao i o dopunama zakona o računovodstvu. Pred poslanicima će se naći dopune zakona o reviziji, izmene i dopune zakona o faktoringu i igrama na sreću. Na dnevnom redu su izmene i dopune zakona o poreskom postupku i administraciji, kao i o PDV i akcizama.

foto: Printscreen

14.20 - Skupština Srbije utvrdila je danas dnevni red sednice, a rasprava o više zakonskih predloga će biti nastavljena u 15 časova, posle redovne pauze.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odredila je ranije danas pauzu od 15 minuta, jer su u sali bila samo 122 poslanika.

Sednica je počela s pola sata zakašnjenja

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o davanju garancije za izgradnju vetroparka "Kostolac", o garancijama za Srbijagas, a polemisaće se o izmeni i dopuni Konvencije o privremenom uvozu.

Među tačkama je i potvrđivanja finansijskog ugovora za železničku prugu Niš-Dimitrovgrad kao i još nekoliko sporazuma. Skupština će raspravljati i o izboru članova Državne revizorske institucije (DRI), organizaciji rada Narodne skupštine i izboru člana Komisije za hartije od vrednosti.

foto: Printscreen

Utvrđen je dnevni red, a pored ovih tačaka, kao dopune dnevnog reda, predloženo je još oko 180 tačaka. Dopune dnevnog reda predložila je uglavnom opozicija. Sednica je počela sa pola sata zakašnjenja.

Cika i vika

Međutim, gust raspored poslanika pao je u senku današnje prepirke u Skupštini i visokim tonovima koji su upućivani što sa mesta predsedavajuće Skupštinom što iz poslaničke klupe.

- Sačekajte, u toku je glasanje! Ne ispunjavam ovde želje muzičke nego glasamo... Nemojte da vičete na mene dok vodim sednicu! Jel to jasno!, uzviknula je predsednica Skupštine Maja Gojković koja je rafalno izrekla čak četiri opomene poslaniku Marku Đurišiću (SDS) i meru udaljenja sa sednice u trajanju od 20 dana posle čega je i deo opozicije napustio salu u znak solidarnosti.

U prenosu se nije moglo čuti šta je Đurišić govorio, a Gojković je istakla da neće dozvoliti vređanje predsednika parlamenta, kako god da se zove.

foto: Youtube Printscreen

Đurišić je negodovao povodom kvoruma i broja poslanika u sali na šta je

Gojkovićeva rekla da kvorum postoji i da je prisutno 139 poslanika.

"Bez urlanja i bez vikanja u toku glasanja. Kad ste u parlamentima širom sveta, znam da ste vrlo tihi i mirni i da poštujete pravila, te vas pozivam da poštujete i svoj nacionalni parlament, a ne da se ponašamo drugačije u Briselu i Strazburu, a kad smo u Beogradu, onda pravimo haos", rekla je Gojković, čija je svaka opaska bila praćena burnim aplauzom u sali.

(Kurir.rs/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : Evo šta su čuli očevici pada aviona kod Kovačice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track