DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Verujemo Borisovu u očekujemo podršku Bugarske
Foto: Zorana Jevtić

RAZGOVARALI O POLITIČKIM I EKONOMSKIM TEMAMA

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Verujemo Borisovu u očekujemo podršku Bugarske

Politika -

U Narodnoj Skupštini Republike Bugarske u Sofiji, danas je potpredsednik bugarskog Sobranja Emil Marinov Hristov primio predsednika Jedinstvene Srbije i šefa poslaničke grupe Jedinstvene Srbije u srpskom parlamentu Dragana Markovića Palmu.

Hristov i Marković razgovarali su o političkim i ekonomskim temama.

"Mi očekujemo da će na Samitu Evropska unija – Zapadni Balkan, koji će se 17. maja održati u Sofiji, Bugarska podržati Srbiju i da će konačno pravda biti kriterijum za ulazak u Evropsku uniju, a ne sila. I da ne bude pravda većina glasova, jer je to do sada bila nepravda za Srbiju. Nijedna zemlja koja je postala član EU nije imala obaveze kao Srbija i još nam traže da se odreknemo dela nešeg teritorija. Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavinost Kosova" rekao je Marković svom domaćinu u Sofiji.

"Mi verujemo premijeru Borisovu i očekujemo vašu podršku. Siguran sam da Srbija čuva mir i stabilnost na Balkanu, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću i uz veliku podršku Bugarske. Ono što je za nas i za vas veoma važno je da južni, ruski ili turski tok i nije bitno kako se zove, počne da radi da gas prolazi i kroz Bugarsku i kroz Srbiju i da obe zemlje i naši narodi imaju koristi od toga“ , poručio je Dragan Marković Palma potpredsedniku parlamenta Bugarske i naglasio da prošlogodišnja razmena između dve zemlje od 600 000 000 evra treba da bude veća.

Hristov: Bugarska je na strani Srbije

"Naše dve zemlje imaju istoriju koja je mnogo puta pročitana. Ali to je istorija. Važno je da imamo budućnost. Budućnost ne pripada onima koji se dele, posebno ovde na Balkanu. Buudćnost je kada radimo zajedno, kao bliski narodi i zbog toga je Bugarska tvrdo stala na stranu Srbije. Mi se prema vama odnosimo sa poštovanjem i imate našu podršku da budemo zajedno u srcu Evrope. Premijer Borisov i cela naša vlada su veliki prijatelji Srbije i želimo vam da uspete u onome što želite“ rekao je Hristov.

"Mi veoma poštujemo odgovornu i racionalnu politiku koju vode vaš predsednik Vučić i ministar spoljnih poslova Dačić" zaključio je Hristov.

(Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track