Najnovije vesti

(FOTO) FEJSBUK GORI, POJAVILA SE SLIKOVNICA KOJA JE POSVAĐALA VLADU: Mali Zoran ima 4 godine i ima dve mame...
Foto: Profimedia

sporna knjižica

(FOTO) FEJSBUK GORI, POJAVILA SE SLIKOVNICA KOJA JE POSVAĐALA VLADU: Mali Zoran ima 4 godine i ima dve mame...

Politika

Sporna slikovnica za decu "Moja dugina porodica" koja se uvozi iz Hrvatske, a zbog koje je nastala prepirka između premijerke Ane Brnabić i ministra Nenada Popovića, pojavila se na Fejsbuku.

 

U slikovnici se radi o malom Zoranu, koji ima 4 godine, i ima dve mame. Jedna se zove Ana a druga Milica. U slikovnici se prikazuje dečakov život u vrtiću, kao i sa dve majke u kući.

 

Ova slikovnica je izazvala oštru polemiku kada je ministar Nenad Popović objavio tvit koji je iznervirao srpsku premijerku.

 

On je na Tviteru kritikovao uvoz knjiga za decu iz Hrvatske, koje je nazvao gej slikovnicama, jer promovišu da dete ima dve mame ili dvojicu tata.

 

"U trenutku kada se kao država borimo da na sve načine podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" - napisao je Popović na Tviteru, što je izazvalo oštru premijerkinu reakciju.

Brnabićeva je oštro kritikovala Popovića pred novinarima a u javnosti se čak pojavila i informacija da je ponudila ostavku predsedniku Aleksandru Vučiću, što je on odbio.

 

Ona je poručila Popoviću da je "uvredio jedan deo građana Srbije za koje radi i koji plaćaju Vladu", ali i da bi volela kada bi se njeni ministri malo više bavili svojim poslom, a ne iznosili lične stavove na razne teme koje nisu u njihovoj nadležnosti.

 

"Popović kao ministar bez portfelja zadužen za inovacije zadužen je da ti Roko i Ana, Stefan ili Miloš, da sva ta deca ostanu u Srbiji, posao mu je da se bavi time da napravi uslove da deca ostanu u našoj zemlji, a ne da se bavi time ko su im roditelji", rekla je Brnabićeva.

 

Premijerka je objasnila i što nije odmah reagovala kada je tvit objavljen.

"Da sam juče reagovala, rekla bih mnoge stvari koje ne treba da se prenose preko medija. Mislim da je Popović pomešao sve teme u svojoj izjavi, svaku koju je pomenuo on je pomešao", rekla je ona.

 

Popović je nakon ove izjave rekao da će sa Brnabićevom da priča u četiri oka.

"Poštujem premijerku, ali tražim i da ona poštuje moje pravo na lični stav i slobodu govora i sačekaću da najpre s njom porazgovaram o svemu. Ostajem pri stavu koji sam izneo na Tviteru. Nije mi bila namera da bilo koga uvredim. Žao mi je što je premijerka izašla u javnost pre nego što je razgovarala sa mnom. Poštujem premijerku Brnabić, ali tražim da se poštuje i moje pravo na lično mišljenje i slobodu govora. Džentlmenski ću sačekati razgovor s premijerkom u četiri oka - naveo je ministar.

 

(Kurir.rs/Foto: Profimedia)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...